Det regner i Beaune

Vi kom ut fra en smaking hos Blain-Gagnard med fantastiske viner og et foredrag om Burgunds geologi, forkastninger og isbreer, på fransk. Ute høljeregnet det. Da var det godt å ha buss og av sted til lunchrestauranten vår som lå midt i Mersault. da var vi ganske sultne så lunchen ble både større og lengre enn vi hadde tenkt. 3 timer for å si det slik og det passet bra for da var vi klar for neste smaking. Der fltte med restauranter i Frankrike er de har en flott ostevogn. Så kan man velge da.

Noen utvalgte oster
Noe er selvsagt kjent og noe er ukjent. Noen går igjen alle steder, så som Epoisses og også Brillat-Savarin. Jeg spiste ikke den i dag, men de som gjorde syntes det var stor forskjell fra i går til i dag. Med gårskveldens variant som den klare vinneren. Det har med modningsnivå og sikkert også omtanke å gjøre.

Siden det var rødvin i glasset sto jeg over chèvre, men de hadde et fint utvalg. Det er jo på slutten av sesongen for i hvert fall fermier-chèvre, men noen er det fremdeles.

Tilbake på hotellet fra siste smakingen sto en lite bytur i regnet på programmet. Jeg har tidligere skrevet om Laguiole. Både osten og knivene. Denne gangen var det et par ostekniver som var ønsket. De er ikke spesielt billige så jeg får ta det på min egen bursdagskonto. Men vakre og effektive er de. Og kommer til å gjøre seg på bordet.

Deretter innom Alain Hess, en ostebutikk verd å besøke her i byen. Jeg har handlet en haug med ost; 46 Euro. Latterlig billig rett og slett. Uten å ta stilling til om det er for lite til bøndene eller ikke, men det er stor forskjell fra Norge. Familien gleder seg til jeg kommer hjem med kofferten full av ost.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen