Bethmale Chèvre

A cheese to please from the Midi Pyrinées, blir Bethmale Chèvre omtalt som, og det er så sant som det er sagt. Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men jeg forbinder Pyrinéene først og fremst med sauemelskoster. Men så er det denne Bethmale-dalen da, litt bortgjemt og stort sett bare besøkt av en og annen ski-entusisast, samt fjellvandrer på sommerstid. Der kommer Bethmale Chèvre fra.

Bethmale hva?

Ja, det kan du si, for Bethmale-navnet kan stå på flere oster. Den kommer nemlig i hele tre varianter. Av kumelk, og så av blanding mellom ku- og geitemelk i tillegg til den rene geitosten som denne bloggposten omhandler. Men den heter Bethmale Chèvre, så det burde være mulig å finne den rette.

Bethmale Chèvre
Bethmale Chèvre

Flott smak

Geitoster kan av og til sette sitt alvorlige preg på munnhulen. Slett ikke alle setter slik enorm pris på det, selv om jeg tror, som med det meste annet, at det handler om trening og tilvenning. Hvis utpreget geitesmak er en utfordring for deg, så er dette en flott ost å starte med. Den har geitesmak, ikke noe tvil om det, men den er rund og mild og over mot det litt søtlige. Fyller munnhulen gjør den, på en god og innsmigrende måte. Du vil bare ha mer. Det er slik det er. Skal du dessuten gi deg selv eller noen andre et skikkelig matpakkeløft, så bytter du ut hvitosten på skiva med Bethmale Chèvre. Plutselig smakte det. Dropp også den paprikaringen du alltid legger på osteskiven; trengs ikke.

Les også:

Undredalsost og tyttebærrømme

På ostefatet

Denne gjør seg godt på ostefatet, rett og slett fordi det er en likandes ost. Og så er det jo en hver konservativ ostespisers drøm; fordi til denne osten funker rødvin som bare det. Tenk på det du!

Å drikke til

Rødvin som sagt, med frukt og tanniner. Fantastisk! Bordeaux er et godt område å utforske i sakens anledning. Nå er det dessuten tiden for det siden Bordeaux er i ferd med å bli skikkelig hot igjen. Det finnes andre områder også hvor vinene har tanniner. Pass imidlertid på at det ikke oser av eik. Med unntak av noen Parker-sleikere har de fleste Bordeauxviner vel integrert eik, så det burde gå bra.

PS!

Rimelig greit tilgjengelig hos «Ostespecialene».

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen