Be my Valentine

Jeg er ute i god tid jeg. Slik at dere gutta skal få litt tid til å ordne. Torsdag, det er ikke så verst dag det. Ikke denne torsdagen, men neste. Om 10 dager. De fleste har ordnet seg slik at fredag er en rolig dag. Jeg snakker selvsagt om Valentindagen. Denne dagen krever hjerteost. Og da tenker jeg ikke på Mills sin Vitaserie. På ingen måte. Det er dessuten ikke ost. Det er for såvidt ikke brunost heller, men da reagerer ingen. Så irrasjonelle er vi.

Hjerteost

Hjerteost altså, Cœur – hjerte på fransk. På Valentindagen synes jeg du skal servere hjerteost. Jeg vet om to, vel to som jeg vet er mulig å få tak i. Ost kan jo komme i så mange fasonger, så hvorfor ikke hjerteformet? Ikke noe spesielt vanskelig å få til for så vidt. Det blir som å lage pepperkaker. Du trenger en form. Så blir det slik.

Neufchâtel og Cœur de St. Felix. Den første er en kumelksost fra det nordlige Normandie. Hvitmugg også. Myk og

Cœur de St Félix
Cœur de St Félix
smidig. Det passer bra for dagen. Den andre en Chèvre fra det sørvestlige Frankrike; Midi-Pyrénées. Den har selvsagt mer snert i seg så det blir et valg du må ta. Om det skal være silkemykt denne dagen, eller med et snev av sting og spenning.

Fromagerie

Nå har jeg ikke sjekket rundt, men vet at Fromagerie på Majorstuen i Oslo har begge. Det tyder også på at geitostene begynner å komme i sesong. Til å glede seg over det. Vi er i februar så alt er ved det normale slik sett. Begge disse ostene er porsjonsoster, det ville ellers tatt seg ut å komme med et halvt hjerte. Cœur de St Félix til og med bare ca 45 gram, så det er en munnfull. Kjøp to. En til hver. Men vent til en dag eller to før Valentindagen. Da er osten i fin form.

Å drikke til

På en dag som denne så velger du Champagne. Det er ikke noe å lure på. Gjerne en litt fyldig en, men som har god syre.

PS

Husk røde roser også. Det gjør seg så bra. Og aldri partall, hvis det er få i hvert fall. Du kan godt kjøpe 20 roser, det vitner om raushet. Men kjøp ikke fire. Da er det tre eller fem som gjelder. La de være langstilkete.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen