Soumaintrain i Norge

I Norge likevel

Jeg skrev her om dagen om de franske ostene jeg hadde med hjem, deriblant Soumaintrain, og dristet meg til å si at den hadde jeg ikke sett i Norge. Det var selvsagt sagt for å teste om det er noen av disse ostebutikkene som leser bloggen min. Vel det vet jeg at det er om jeg skal være så ubeskjeden. Med unntak av de gangene Lesernes VG fanger den opp så er det mer kvalitet enn kvantitet over lesermassen. Men det vokser. Å blogge er jo en utholdenhetsøvelse rett og slett. Utholdenhet betaler seg og jeg har så vidt begynt på andre året.

Det var en mild digresjon. Det som skjedde var at Fromagerie på Majorstuen sendte meg en mail og påpekte at jo, de hadde Soumaintrain inne. Fast. Intet mindre. Det er jo helt fantastisk. Den er

Soumaintrain
ikke så kjent som Epoisses som også er fra Burgund, men står på ingen måte noe tilbake for den.

Ikke Marc men Annatto

Hovedforskjellen mellom disse to ostene er at Epoisses blir vasket jevnlig i Marc de Bourgogne mens Soumaintrain er lett vasket med Annatto slik at den får en litt gulaktig farge og kanskje en omgang med Marc. Så mye er likt, men Soumaintrain blir ansett som lillebroren av de to uten at jeg ser noen grunn til at det skal være slik. Nå hører det med til historien at Epoisses er en AOC ost, noe Soumaintrain ikke er.

Jeg skal ikke gi meg ut på en sammenligning mellom disse to basert på de eksemplarene jeg har. Til det er modningen for forskjellig, Soumaintrainosten er mye faster og kremaktig der Epoisses er myk og nærmest rennende. Soumaintrain har en lett bitter krydret ettersmak som kan komme fra bruken av Annatto.

Å drikke til

Dette er ost fra Burgund som krever vin fra Burgund. Du kan velge om det skal være rødt eller hvitt. Personlig vil jeg foretrekke hvitt.

Men altså, først en tur innom Fromagerie for å handle osten.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen