Ridderost – min frokostfavoritt

Ridderost
Ridderost

Jeg vil ikke si at det er «out of character» å skrive om Ridderost, som er en pasteurisert ost, men det er ikke ofte det skjer her inne. Enhver regel har et unntak. Dette er en norsk ost, vasket skorpe, eller kittmodnet om du vil, med annatto tilsatt slik at skorpen blir veldig gulaktig. Osten er veldig jevn og glatt, halvfast og ikke som tradisjonelle vaskede oster som har mange små hull spredt rundt. Du kan oppleve hull, selvsagt, men de er få. Osten er liksom semi-industriell, laget på et lite meieri, men det betyr ikke at det er noe manuell håndtering. Jeg tror ikke det, at det er mye manuell håndtering mener jeg, men jeg vet ikke. har aldri vært der. Jeg vil ikke si at det kvalifiserer som en håndverksost. Osten ble «oppfunnet» på meieriet i Tresfjord, tilbake i 1970, så fra et historisk osteperspektiv er det en ung ost. Navnet Ridder vet jeg ikke helt opphavet til, dette er jo en tradisjonell klosterost, men det var vel riddere også på den tid? Ingen spesifikasjoner for melken annet enn at den må være fra kyr og hentet fra de to kommunene Vestnes, hvor meieriet ligger, og nabokommunen Rauma, kjent for Romsdalen og Trollveggen.

Hva er greia med Ridderost?

Ikke noe spesielt egentlig. En av disse vanlige ostene som av en eller annen grunn treffer hjertet ditt, eller ganen om du vil. Jeg elsker oster med vasket skorpe. Vanligvis mer overdådige, men det er noe med at denne har akkurat nok av alt som passer til frokosten, rundstykkene og kaffen. Den er litt for mild for ostetallerkenen på middagsselskapet med vin som følge. Synes jeg. Ridderosten skal skjæres i tykke skiver, mildheten krever litt volum. Jeg spiser den uten noe noe annet til, men jeg antar at litt sort kirsebærsyltetøy ville gjøre seg fint, hvis du trenger noe søtt. Søtmen jeg trenger, hvis noen, kommer fra å tilsette noen cranberries til rundstykkene. Anbefales forresten. I tillegg, godt smør. En kopp kaffe, med melk eller en kopp te om det er det du foretrekker. Ikke noe mer. Morgenavisen kanskje?

Etter min mening er Ridderost den mest vellykkede osten fra Tine. Eksporteres også.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen