En liten og enkel oppskrift i dag, nemlig en dessert-quiche med svisker og malte mandler.
Du trenger paideig som en start. Dersom du ikke er en racer på å lage det så kan du søke på nettet for å finne en grei oppskrift.
I tillegg trenger du dette
225 g cream cheese
120 g usaltet smør, temperert
100 g svisker
100 g mandler
1 3/4 dl sukker
2 egg
Et kryddermål nyrevet muskat
I tillegg hjelper det å ha en bakebolle samt en kjøkkenmaskin om du ikke vil bruke håndmakt.
..og slik gjør du det
Legg sviskene i bløt i varmt vann i en fem minutters tid. Det er kanskje litt gammeldags, men gjør det likevel. Hakk mandlene eller mal dem om du tilfeldigvis har en liten mandelkvern. Eller du kan bruke en av de mange og raske kjøkkenmaskinene utstyrt med skarpekniver som du har. Skjær deretter sviskene i små biter. Ja, det skal være biter.
Hell cream cheese, sukker og det myke smøret i en bolle og rør sammen. Når det er blitt en fin masse rører du inn egg og muskat. Deretter gjør du det samme med de malte mandlene og sviskene. Det er i grunnen det. Hell blandingen over i paibunnen som bør være aldri så lite forstekt.
Inn i ovnen på øverste rille. 190℃ i ca en halv time. Den skal ha hevet seg og være litt brun på toppen. Kan være en fordel å følge litt med. Bruk en spiss pinne for å sjekke om den er stekt om du er i tvil.
Servér varm eller kald alt ettersom.
Vel bekomme.
(Fritt etter Julia Child: Det gode franske kjøkken)