Ostefylte pannekaker

En oppskrift for Fetetirsdag

Ostefylte pannekaker, det er god mat for fetetirsdag tenker jeg. Noen steder, i hvert fall i Storbritannia, kaller de denne dagen også Pancake Day. Offisielt heter den Shrove Tuesday, men det er det få som bryr seg om. I mine studiedager møttes vi til fest denne dagen (også), spiste pannekaker og drakk cider. Tørr og uten bobler. Gjerne Strongbow eller Woodpecker så vidt jeg kan huske. Fra glassbeholdere på en gallon. Ikke direkte, via drikkeglass. Så her kommer en liten oppskrift på pannekaker fylt med ricottaost og spinat. Og litt til.

Ostefylte pannekaker

Jeg tar det for gitt at du kan lage pannekaker. Alternativt hvis du er som meg, så kjøper du pannekakene ferdig i butikken og varmer opp. Du kan også kjøpe ferdiglaget røre hvis du absolutt må steke dem selv. Så oppskriften her dreier seg om fyllet og skulle holde til ca 12 pannekaker.

Dette trenger du

25 g smør (usaltet)
2 ss rapsolje eller tilsvarende
1 stor gul løk
400 g spinat (gjerne fryst og opphakket)
400 g ricottaost
Raspet sitronskall fra en hel sitron
En fingerklype med fersk raspet muskatnøtt
150 g revet Parmigiano Reggiano

..og slik gjør du det

Varm stekeovnen til 200℃. Finhakk løken. Tin spinaten og press ut mest mulig vann og spre den utover litt tørkepapir. Riv sitronskallet med et dertil egnet rivjern.
Varm smør og olje i en stekepanne og stek løken myk og gylden. Forsiktig så den ikke blir brent. Ta pannen av platen og la den kjøle i 10-15 minutter.

Blande løk, spinat, ricotta og halvparten av Parmigiano Reggiano’en og krydre med revet muskatnøtt. Fordel massen jevnt utover på alle pannekakene og rull sammen så tett som du kan. Legg dem i en ildfast form og pass på så de ikke ruller seg opp. Dryss resten av Parmigiano Reggiano’en over og stek i ovnen i 15 minutter. Server.

Å drikke til

Ja hvorfor ikke prøve en tørr Cider.

Vel bekomme.

Oppskrift oversatt og bearbeidet fra: Bakingmad.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.