Kjøpe Ost på Nettet?

Jeg sitter nå her i Oslo og skriver om ost. Du sitter kanskje et helt annet sted. Vel det vet jeg at mange av dere gjør. Så skriver jeg om oster som du etter all sannsynlighet ikke får tak i der du bor. Det er synd. Jeg skriver rett nok at du av og til bare må ta deg en tur til London eller Paris eller hvor det er for å kjøpe denne osten. Det er nå ikke så alvorlig ment, men hvis du likevel er der…

Har vært innom de kjente ostebutikkene her i byen for å sjekke hjemmesidene deres om det går an å bestille. Men det gjør det ikke, dessverre. Igrunnen ganske synd for det er fullt mulig. Birkelunden har hjemmeside, men butikken virker nedlagt, så da hjelper det ikke så mye. Ikke virker det som siden opdateres heller. Gutta på Haugen har en åpen gruppeside på Facebook hvor du kan melde deg på og «join in the conversation». Fromagerie har egen hjemmeside Fromagerie.no samt en facebook-side. Liker side også på Facebook.

Det er hyggelig å gå i en ostebutikk, spesielt hvis det ikke er så mange der. Vidunderlige dufter, flotte farger, i det hele tatt en fryd for de fleste fysiske sansene. Og du har tid. Hjelper imidlertid ikke hvis du er en flyreise unna.

Jeg har bodd en tid i USA og der går det meste an, også å bestille ost på nettet og få det levert på døren nest dag, eller når du måtte ønske. Det er altså mulig, eneste begrensning måtte være at det nok er veldig dyrt å sende noe her til lands hvis du skal styre når det kommer frem. Og med ost vil man gjerne det. Kanskje er markedet også for lite? Vet ikke, kanskje de fleste tilbydere har «been there, done that» og brent seg. Vi er imidlertid et ostespisende folk, og der er mer til osteverden enn det vi får i et gjennomsnittlig supermarked, enn si en lavprisbutikk.

Det er mulig for butikken din å skaffe andre oster, så du må spørre, om de er villige er en helt annen sak.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen