Historien om Prins Charles og upasteurisert ost

Prins Charles ja. Jeg synes i grunnen han er ganske kul. I sine dobbelstspente dresser og med hendene i jakkelommen med tommeltottene utenfor. Så har jeg litt sansen for britiske skjortesnipper. Han er ganske bevisst der også.

Men hva har Prins Charle med upasteurisert ost å gjøre? Må innrømme at der var det et hull i mine ostehistoriekunnskaper. En god del, eller så er det bare en god historie og det hadde blitt som det er uansett, bare de tok til fornuften. Og det gjorde de. Hvem da? EU, etter forlydende.

Det er våre amerikanske venner som er på besøk akkurat nå som satte meg på dette sporet. «Peter, did you know that Prince Charles saved unpasteurized cheese?» Nei det visste jeg ikke. Så er det selvsagt et definisjonsspørsmål og amerikanere snakker i litt større ordelag enn oss europeere. Ikke for at jeg skal dra ned betydningen av den rollen spilte, for han ytret seg for å si det slik.

Han har jo unektelig gjort seg upopulær i diverse kretser med sine ytringer, blant arkitekter for eksempel. Han er også en stor fan av økologisk jordbruk og så lite bearbeiding av f.eks. melk som mulig. Og der i gården serveres det vissnok upasteurisert melk til frokost. Derav hans korstog mot pasteurisering. Det er jo slikt en kronprins heldigvis kan tillate seg.

Han er sitert på følgende salve: «..it certainly frightens me, and all other people in my country who find that life is not worth living unless you have a choice of all the gloriously unhygienic things which mankind – especially the French portion of it – has lovingly created«. Visstnok på et møte i det bristisk-franske handelskammer eller noe slikt, og talen var i Frankrike.

Nå er ikke britene spesielt glad i EU og det var i protest mot noen EU-byråkrater som hadde tenkt høyt, tydeligvis.

Om det er hans fortjeneste at vi i dag kan nyte upasteurisert ost er vel tvilsomt, men det er viktg å ta med alle bidrag i sakens anledning.

Og skulle dette være en vandrehistorie så liker jeg den.

Vel bekomme!

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen