Burgund i mitt hjerte!

Så er det kvelden og jeg har smakt meg gjennom seks burgundere, tre hvite og tre røde. Pluss tre til, i grunnen. Fantastisk var det rett og slett. Blir litt som gutta i Lille-lørdag’s Kjør debatt; ..»nå liker jeg best burgund». Skal ikke gå så nøye inn på det, bare konstatere at dersom du trenger en hvit burgunder eller to til osten din så kan jeg anbefale både Bourgogne Hautes-Côtes-de- Beaune Champs Perdrix 2007 fra Devevey til veldig fordelaktige 199,90 per flaske og Mersault 2007 fra Matrot til noe mer heftige 327 per flaske.

Ingenting å si på prisen for noen av de to.

På den røde siden, og det er en del ost som godt håndterer rød burgunder (heldigvis), kan jeg anbefale Gevrey Chambertin Vieilles Vignes 2008. Veldig elegant, mye bær. Er du vant til store kraftige viner så blir dette ganske spinkelt til sammenligning, men fantastisk godt. 341 kroner per flaske, så gitt bort er det for så vidt ikke.

Skal du ta den helt ut så er en flaske Morey St Denis 1er Cru Aux Cheseaux 2007 fra Arlaud verdt å smake på. 450 kroner flasken krever at det er god ost, men det er kanskje ikke osten primært du bør kjøpe den for. Drikk den heller til rypebryst eller noe slikt og så, hvis det er noe igjen til osten så for all del, det er gudedrikk. Kanskje bare en Abbaye de Bellocq. Har du gjester på dette så tør de aldri å invitere deg på middag tilbake i ren og skjær angst. Det er ulempen. Men trå nå til likevel.

Vel bekomme!

PS! På jakt etter god Chablis? Chablis 1er Cru Vaillons 2010 er fantastisk drikke nå. Nydelig syre, lang smak. Kan godt ligge i 10 år, men da blir det en helt annen vin. Nå er skalldyr på sitt beste, prøv denne til det. 245 kroner, det er den verdt.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen