Det er vel bare å sette fram en brunost det så er det løst. Ikke i denne familien, vi er ikke så himla fan av brunost så det kan det faktisk gå måneder mellom hver gang vi har. Men altså, nystekte vafler med smør, brunost, jordbærsyltetøy og rømme er,- godt. Med en kopp kaffe til. For min del i hvert fall.
Nå var det ikke det som var poenget og tanken i dag. Det er nemlig franskmennene som sier at det bør alltid stå geitost på bordet mellom påske og allehelgensdag. Allehelgensdag er første søndag i november. Da skulle vi nå være sånn litt over midten av sesongen. Så det er bare å stå på.
For vår egen Knudenost er det slutt før det. Rundt september sier geitene takk for seg og trenger en velfortjent hvil. Så skal den jo lagres litt så ut i oktober er nok osten å få. Geitene er kanskje mer opptatt med å være drektige og har nok med seg selv. Geiter er drektige i 5 måneder, 148 dager, og med kjeeing i
Sesongen i år har vært fabelaktig. Kan sies mye om ny norsk ost, og det er mange gode, men i år har det nok vært Knudenostens år. Salgsrekord og ikke den avis eller blad med respekt for seg selv som ikke har hatt noe på trykk. Og på nær sagt alles lepper. Slikt lukter det sussess av. Det forplikter.