Noe provençalsk siden det er vår!

Det er vel lov å lengte litt mot syd nå når vinteren er på hell og våren gjør heftige angrep for å overta arenaen. I dag var det hvitvinsvær. Men en litt for hektisk ettermiddag til at jeg fikk nyte akkurat det. Men det blir flere anledninger.

Imidlertid ble jeg litt inspirert til en smak av Provence. Crottin du Berry à l’huile d’Olive. Mer provençalsk kan det neppe bli. Vel, vel, kommer an på øyet som ser, selvsagt. Men Crottin du Berry à l’huile d’Olive bringer tankene hen mot terrassen og et glass rosévin.

Små ferske geitoster, du kan godt dele opp noen selv om ferske geitoster gjerne er små. Du legger dem i en bolle og heller over god virgin olivenolje samt urter så som laurbærblad, timian, basilikum, hvitløk og hva du ellers forbinder med Provence. Så lar du dette ligge og trekke en stund, gjerne natten over.

Serveres med nydelig godt fersk brød til, en enkel salat men kanskje aller helst bare litt skivet moden tomat og med et dryss fingersalt over. Voilà!

Å drikke til? Vel avkjølt tørr rosévin, gjerne provençalsk, men andre vil fungere også, bevares. Alternativt en frisk, tørr og fruktig hvitvin.

vel bekomme!

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen