Murray’s Cheese – New York Grand Central Terminal

Toget fra Brewster, upstate New York, kommer inn til Grand Central Terminal, «midt» i New York, det vil si Midtown East. Vi hadde litt forskjellige behov da vi ankom. De Harry Potter-frelste lette etter plattform 9 3/4, mens jeg var mer opptatt av å finne Murray’s cheese. Det var jeg som kom heldigst ut denne gangen. Grand Central Terminal er imponerende, men også ganske folksom, i hvert fall da vi kom rundt halv ti om morgenen. Fra Central Concourse tar du rulletrappen opp en halv etasje i den enden av terminalen som ligger mot Lexington Avenue. Der ligger Grand Central Market. Mye lekkert og smakfullt å få handlet der, men jeg var altså opptatt av ost og Murray’s Cheese.

Murrays
Murray’s Cheese, Grand Central Market, NYC

Min tur

Forsto rimelig raskt at Murray’s hadde et kølappsystem, men som i butikker flest, er det jo håpløst å finne denne kølappautomaten, eller hva det heter. Og som den mann jeg er, gir jeg meg ikke før jeg har funnet den, uten å spørre. Men, til slutt, altså! Det førte til at jeg fikk en veldig OK fyr bak disken. Kan jo godt være at de alle var veldig OK, men jeg følte på meg at dette var «min» mann. Så jeg frembrakte mitt ærend, det var altså amerikansk ost jeg var på jakt etter, og den skulle være av rå melk. Det begrenset utvalget noe, selv om det finnes mer ost av rå melk i USA enn du skulle tro. Litt av begrensingen gikk imidlertid også på at jeg var på jakt etter oster jeg ikke hadde smakt før. At de hadde ost fra Cato Corner Farm hjalp liksom ikke, jeg hadde vært der og ystet uken før.

Murrays
Min mann bak disken hos Murray’s Cheese

Verdens største osteprodusent

USA det, men det absolutt meste av det kommer aldri innenfor her, bare for å ha sagt det. Men av det som er interessant, smakte vi oss gjennom oster både herifra og derifra; fra Oregon i vest til Massachusetts i øst, via Wisconsin som er den største ostestaten i USA og som jeg absolutt burde ha utforsket mer. Sett fra utsiden virker nemlig Wisconsin å være litt low key. Nå kan det jo ha seg slik at de er den største ostestaten fordi det er mange store meierier der; ikke akkurat det jeg jakter på. Skal finne ut av det. Men Pleasant Ridge Reserve – Extra Aged fra Uplands Cheese Company fikk jeg i hvert fall kjøpt meg et stykke av. Skal visstnok være USAs mestvinnende ost. Og det forstår jeg godt. Et meget velykket stykke ystearbeid.

Murrays
Pleasant Ridge Reserve – Extra Aged

Min skadefryd!

Jeg hadde mine tvil, noe jeg ga klart uttrykk for, men ble nedstemt av er samlet personale bak disken. Så da kjøpte jeg med et stykke. Det gjalt osten Cornelia som Murray’s modner selv, derav Cavemaster. Det hjelper ikke, den er ystet av Point Reys Farmstead Cheese Company i California og det var grunnen til at jeg i høflige former uttrykte min klare tvil. Men New York er New York og der må jeg nok være litt røffere i tonen om jeg skal nå fram. Men, jeg hadde rett. Selvsagt hadde jeg det, om jeg skal være så overlegen.

Men ikke la det hindre deg i å ta turen til Murray’s i Grand Central Market, du kan også spise veldig godt i etasjen under, på amerikansk vis stort sett hva du måtte ønske med dertil egnet drikke til, i alle prisklasser. Hvite duker er det imidlertid lite av, så langt jeg vet.

Ikke bare Murray’s

Det er ikke bare hos Murray’s på Grand Central Market du kan handle ost. De har også butikk i Greenwich village. Dessuten har Artisanal Premium Cheese butikk på 10. aveny. Og sikkert mange flere som jeg ikke vet om. 🙂

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen