Hvordan var det vi gjorde det?

Vi går nå her og pakker ut en kartong nå og en kartong da, det skal finnes en plass også. Innimellom slapper vi av på Riverside Café.

Overraskelser kommer selvsagt. Ikke at jeg ikke visste om boken, for det gjorde jeg, hadde bare ikke tenkt så mye på den i det siste. Moderne Skikk og Bruk fra så langt tilbake som i 1985. Godt 25 år det.

Dette bokverket måtte jeg lese litt i. Jeg har jo mine tanker om rekkefølge og slikt og når osten skal serveres. Har vel også skrevet noe om det tidligere. Finner jeg støtte for mitt syn? Ja, jeg gjorde det. For slik skal det være:

Forrett
Suppe
Fisk, med eller uten skalldyr
Kjøtt
Ost (Yes!!)
Frukt
Dessert

Ser man det. Ost er ost, Frukt er frukt og Dessert er dessert. Takk Randi Bratteli! Hun var nemlig redaktør av boken og har vel beveget seg i høye nok kretser til å kunne være meningsberettiget. Nok om det.

Nå er det ikke slik at du må servere alt selv om naboen stikker innom. Du kan godt velge bort, men det viktige er at du holder rekkefølgen. Den står fast som Dovre. Noen faste holdepunkter må vi ha som strekker seg over generasjoner.

Den er nå ikke så gammel denne boken her. Men det står mer, som med dagens øyne gir et visst inntrykk av at 1985 er veldig lenge siden. Det finnes nemlig et lite kapittel om vanskelig mat.

Og hva er det? For en gangs skyld ikke ost, det har vi nok hatt et visst forhold til lenge. Kanskje ikke så avansert, men noe kunnskap, tross alt. Neida, hør her: Østers, artiskokker, kreps til utlendinger (stakkars), og så avocado. Og selvsagt dertilhørende forklaringer på hvordan slurpe østers og spise henholdsvis artiskokk og avocado. Godt å vite.

På Riverside Café er ikke østers dagligdags, jeg må få si det. Ikke artiskokker heller, men mye annet. Ikke at artiskokker er så eksotisk, men det har ikke kommet inn i basissortimentet ennå. Det samme kan ikke sies om god ost, der har vi vår absolutte styrke. Må si det.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen