Ha! En ostebutikk!!
Hjertelig velkommen hit til OSTEPERLER. En nettside om oster av rå melk, smaker, dufter og historier. Ja, og så litt reiser og vin også. Men mest ost. Her er det bare å navigere rundt så blir du litt osteklokere skal du se.
Les mer HER eller HER
UMAMI ARENA
Lillestrøm 18. – 20. mars 2025
For alle som er opptatt av eller driver med mat og drikke. Utstillere, foredrag, seminarer og konkurranser. Link HER.
OSTESMAKING
4. april 2025.
Kurs – privat. Ikke mulig Ã¥ melde seg pÃ¥.
Ønsker du å leie meg for en privat smaking, ta kontakt HER.
GAMALOSTFESTIVALEN I VIK
6. – 9. juni 2025
Vik i Sogn
NM i OST
18. september 2025
Vulkan Arena
CHEESE 2025
19. – 22. septenber 2025
Bra, Italia
KÂSEFESTIVAL
13. – 15. mars 2026
Campo Tures, Italia
18. – 22. september 2025
Cheese 2025, Bra, Italia
Verdens største ostebegivenhet!
For påmelding/interesse, ta kontakt med Kompetansenettverket Vest
Oktober 2025
Vintur Sicilia – privat tur ikke mulig Ã¥ melde seg pÃ¥.
Februar 2026
Turen til Sør-Afrika ble slik suksess at vi har satt opp en ny tur i februar 2026. Med Pernille og Christine ved tegnebrettet i Cape Town vet jeg at denne turen blir like bra om ikke enda bedre enn sist tur. Denne truen går fra Cape Town og nordover langs vestkysten litt inne i landet. Veldig spennende vin- og matområde.
Du kan lese litt mer her.
1o. – 16. mars 2026
Käsefestival, Campo Tures, Syd-Tyrol, Italia
For påmelding/interesse ta kontakt med Kompetansenettverket Vest
Bærer du pÃ¥ et ønske om Ã¥ bli litt osteklokere? Bli litt tryggere foran ostedisken? Kunne litt mer om mange av de ostene du sikkert spiser? En passende gave til en matinteressert? Da kan jeg anbefale «mine osteperler». Du kan handle den HER eller du kan gÃ¥ i din lokale bokhandel – de har den nok ikke inne, men den kan bestilles. Kun kroner 240,- fritt tilsendt.
Her ligger det mange videoer om mange forskjellige oster, norske og utenlandske. Ta en titt!
YOUTUBE
Fjelldronning. Fjelldronning fra Avdem modnet 15 + måneder. En helt annen ost enn den jeg har smakt før. Har begynt å få et alpepreg over seg, med en søtlig smak og krystaller som knaser mellom tennene. I motsetning til alpeoster som gjerne er ystet av i hvert fall delvis skummet melk er denne av helmelk, og det kjenner man