Hva vi spiste på Ate

Ate

Det blir ikke samme språklige swung over “Hva vi spiste på Ate” som på engelsk, må jeg innrømme. Men jeg er den første til å innrømme at tittelen var inspirert av tittelen på et blogginnlegg. Jeg ble så fascinert av tittelen da jeg først kom over da jeg gjorde “research” for OSTEPERLERs tur til Cape-området i Sør-Afrika. Så bare for å presisere, navnet på etablissementet er Ate. Det er ikke en restaurant, ikke engang en kafé. Du må vite om det, og du må bestille. Jeg tenkte jeg må dra dit en dag. At en dag skulle bli tirsdag nå i november allerede, hadde jeg ikke forestilt meg. I Cape Town altså, Sør-Afrika. Og for en godbit det var.

En spennende ny kulinarisk opplevelse for alle som var med OSTEPERLER på tur. Et dypdykk i Karoos mattradisjoner midt i hjertet av Cape Town! Dette ble muliggjort av den talentfulle Tania Olivier på Ate, som ikke bare delte med oss ​​tre generasjoners matlagingtradisjon i Karoo-stil, men krydret også opplevelsen med barndomshistorier. Det var en unik mulighet for oss og ga en dypere forståelse av hvordan det var å vokse opp og bo i hjertet av Karoo. Alt dette mens vi spiste utrolig god og autentisk mat forbedret med stil – ingen detaljer ble oversett. Vi gikk derfra gode og mette og hodet fylt av historier. Hun fikk oss til og med til å like Rooibos-te! Har du muligheten så anbefaler så absolutt et besøk på Ate. Men først må du komme deg til Sør-Afrika, og da kan du selvsagt bli med på OSTEPERLERs neste tur.

Så hva spiste vi på Ate?

Ate


Mye som du kanskje kan forestille deg. For å starte med de enkle tingene, kokte rødbeter med salat. Jaha? Kokt i vann og eddik ga en smak ulikt noe jeg har smakt av rødbeter før. All jordligheten var borte og sødmen fikk dominere. Chèvre, frisk og kremet. Pasteurisert, men god likevel. Salater selvfølgelig, og kokt tunge med sennepssaus. Kokt oksetunge, eller var det ku, er langt fra min favoritt, men hun klarte å få meg til å synes det var greit. Den bokstavelig talt smeltet på tungen!! Lam, fantastisk kjøtt fra rasen Persisk lam kjent for sin fete bakende. Tania elsker fett. Og hun har rett, all den gode smaken sitter i fettet. Greien med lammefett er at enten elsker du det, eller så gjør du det ikke. Det er ingen mellomting. Stekt bogstek og lammeskanker, begge med 12 timer i ovnen, servert med de beste gulrøttene jeg noen gang har smakt, så søte, så søte, samt bakte gresskar-«muffins». Og bare for å ha sagt det, gulrøttene var ikke kokt i sukkerlake, de var naturlige. Ingen saus, bare kraften fra stekingen av kjøttet. Krydret med urter. Masse urter. Urter er en viktig del av matlagingen i Karoo-området og naturlig nok da også på Ate.

Til dessert hadde vi en glutenfri sjokoladekake og en slags eggestand. Begge veldig gode alene og deilige sammen.

Drikke på Ate


Ate har ikke bevilling til å selge alkoholholdig drikke, så du må ta med din egen. Vi kom dit direkte fra Robben Island og hadde ikke noe medbrakt. Derfor drakk vi naturlig, hjemmelaget limonade med en dæsj friske urter i. Der og da ble vi alle så imponert over maten, Tanias historier og limonaden at jeg tror ikke noen savnet vinen. Men jeg må innrømme at spesielt lammet ville under andre omstendigheter ha higet etter en flaske god rødvin. Når det er sagt så føltes det godt å ikke ha sittet der og savnet vin under måltidet.

Ate

Hvor?

Så hvor er dette? Kloof Street. Som jeg sa, i Cape Town, Sør-Afrika. Jeg kan ikke fortelle deg nærmere, vet ikke engang husnummeret. Kjenner meg igjen hvis jeg kommer dit. Har ingen grunn til å skjule det, men vet altså ikke. Og for god ordens skyld: Karoo er et halvørkenområde i det nordlige Sør-Afrika. Et område som også strekker seg inn i Namibia.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Skroll til toppen