Fikensyltetøy for den travle

Jeg noterer meg at oppskrifter på fikensyltetøy er noe dere er opptatt av, og da tenkte jeg å bringe en oppskrift på et lettvint fikensyltetøy, som rett nok krever litt planlegging, men er veldig enkel å lage. Så er det så mye hyggeligere å lage det hjemme enn å kjøpe et glass. Billigere også vil jeg tro, selv om fiken er dyrt nok i butikken. Dette syltetøet krever friske fiken, noe som kan være en utfordring i Norge, de beste fiknene i Oslo synes jeg at jeg får hos Gutta på Haugen.

Dette trenger du:

1 kg modne fiken, finhakket, ta bort eventuelle stilkrester
500g sukker
1 vaniljestang, delt og frøene fjernet
1 hel kanelstang
Saften og skallet av en normal gul og fin sitron

..og slik gjør du det:

Ha alle ingrediensene i en bakebolle og bland sammen. La det stå over natten i romtemperatur. Hell over i en tykkbunnet kjele og kok opp slik at sukkeret løser seg opp. La det småkoke videre på svak varme i ca. 45 minutter eller til syltetøyet er tykt. Ta ut vaniljestangen, kanelstangen og sitronskallet. La det hele kjøle litt ned før du heller det over på steriliserte glass. Fyll helt opp, sett på lokket og snu på hodet og la stå slik til syltetøyet har koldnet.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen