Fikenmarmelade

Dette trenger du..

500g tørket fiken
3 dl vann
1 dl nypresset sitronsaft
10 dl sukker
2 kanelstenger

…og slik gjør du det

Legg de tørkete fiknene i vann natten over. Ta vare på 3 dl av vannet og hell fra eventuelt overskytnde. Grovhakk fikenen og kok opp med vannet og sitronsaften. La det småkoke i ca 25 minutter. Rør deretter inn sukkeret og legg i kanelstengene. Kok uten lokk til det begynner å tykne. Skum av om det trengs. Ta ut kanelstengene. Ta en runde med stavmikser om du synes det er for mye klumper. Hell over i varme og rene glass. Sett på lokk og la kjølne. Marmeladen vil tykne ytterligere etter som den kjølner.

Til ost dette her. Krever kanskje litt mer arbeid enn noen av de andre oppskriftene i og med at her må fiknene bløtlegges natten over. Også en flott og spiselig julegave du kan gi bort.

Sjekk ut Clas Ohlson for hendige syltetøyglass i flere størrelser.
Vel bekomme!

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Skroll til toppen