Sigrids ølsirup

Jeg traff altså Sigrid på Forsmak i går. Hun jobber i Ringnes og sto på stand. Mens vi sto der og snakket fikk jeg smake på hennes Ølsirup. Slikt har jeg sansen for. Nå er ikke jeg noen utpreget ølmann, selv om jeg har jobbet i Ringnes en gang i mitt liv. Imidlertid, godt øl er nå godt øl, og godt øl kan drikkes til ost. Har til og med skrevet to artikler om det.

Men tilbake til Sigrids ølsirup som med stort hell kan brukes til ost. Den er litt skarp og naturlig nok veldig søt, som siruper gjerne er. Fikk engang trøffelhonning til ost, og den også var temmelig skarp.Trøffel er veldig intenst. Det er en annen historie. Vi skal imidlertid ikke være redd for å kombinere markante smaker, så lenge vi har kontroll på dem og vet hva vi gjør. Så feiler vi av og til, og da begynner vi på nytt.

Ønsker du å teste den ut før du prøver deg selv, kan du ta en tur innom Forsmak i dag. Litt langt inn i lokalet rett før du kommer til Tine sin stand står hun. Sigrid altså.

Overrask deg selv og dine venner med å lage og servere Sigrids ølsirup til ost. Her er den:

Sigrids ølsirup

Dette trenger du:
6 dl sukker
3 dl Frydenlund Bayer(den siste skvetten får du ta som en sup)
1 lime (saft og finrevet skall)
1 chipotle chili (veldig finhakket)
1-2 hele stjerneanis

..og slik gjør du det:
Bland alt i en gryte med høye kanter og kok opp. Pass varmen så det ikke koker over. La alt småkoke til det så vidt begynner å tykne. Hell over i krukker med lokk og avkjøl.

Serveres mer enn gjerne til ost, men også annet godt som is og eplekake (både sammen og hver for seg) for eksempel.

(Hentet fra Norsk ølsenter – Ølskolen)

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen