Ostekake med Jordbærgelé

Dette trenger du
Til bunnen

150 g søte havrekjeks
100 g romtemperert smør

Til fyllet

5 plater gelatin
250 g Kesam
100g sukker
2½ dl kremfløte

Til pynten på toppen

3 plater gelatin
2 dl saft fra jordbær
Crème Fraiche

…og slik gjør du det

Knus kjekesene og rør dem sammen med smøret til en jevn masse. Fordel massen jevnt over bunnen av en kakeform (springform).

Legg gelatinplatene i vann i ca 5 minutter. Bland kesam og sukker og rør til det blir en jevn og glatt masse. Varm opp gelatinen slik at den blir lunken og bland det inn med kesam og sukkerblandingen. Stivpisk fløten og vend til slutt den også inn i blandingen. Fordel fyllet jevnt over kakebunnen og sett det hele på et kjølig sted, gjerne i kjøleskapet. La stå til den har stivnet godt.

Til geléovertrekket så legger du geletinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter. Varm jordbærsaften og smelt inn de bløte gelatinplatene og rør til de har løst seg opp i saften. Sett til sides for å kjøle litt ned før du heller trekket over kaken. Pynt med jordbær. Når gelétrekket har stivnet helt så pisk gjerne crème fraiche’en og dekorer kaken. Bruk sprøytepose. Crème fraiche gir en frisk og syrlig smak til kaken.

Å drikke til: Jeg tenker at Asti Spumante eller tilsvarende vil være et flott følge her. En kopp god kaffe også for så vidt. Blå Coop. På den sterke side kanskje et glass Cointreau.

Vel bekomme.

Fra:Hamlets Bog om Ost (Forlaget Hamlet)

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen