Hopp rett til innholdet
OSTEPERLER
OSTEPERLER

Passionate about raw milk cheeses

  • Hjem
  • Ost
    • Franske oster
      • Hvitmuggoster
      • Les Fromages de Chèvre
      • Kittmodnede oster
      • Myke oster
      • Halvfaste oster
      • Faste oster
      • BlÃ¥muggoster
    • Sveitsiske oster
    • Italienske oster
    • British Cheese
      • Tradisjonelle
      • Den nye vinen
    • Amerikanske oster
    • Spanske oster
    • Norske oster
      • Myke
      • Geit
      • Halvfaste
      • Faste
      • Kittmodnet
      • BlÃ¥
    • Andre oster
  • Ostens ABC
    • Ordliste
    • ABC
      • Ost og Vin
      • Perfekte kombinasjoner
      • Hvor mye ost?
      • Ostefamiliene
        • Ferskost
        • Chèvre
        • Hvitmuggoster
        • Kittmodnede oster
        • Halvfaste oster
        • Faste oster
        • Harde oster
        • BlÃ¥muggoster
      • RÃ¥ melk vs pasteurisert
  • Vin
    • Sør-Afrika
  • Mine Tjenester
    • Interne ostekurs
    • Kunde-/ansattearrangement
  • Reise
    • Adresser
      • Furet værbitt!
      • La France!
      • Tally ho!
      • Over there!
      • Hola
      • PÃ¥ hjørnet!
    • GOING PLACES
      • Osterute i Savoie
      • Osterute i Haute-Savoie
      • California Cheese Trail
    • Gylne øyeblikk
  • OM
    • Om OSTEPERLER®
    • Ego
    • Kontakt
  • Handleriet
  • en
  • no
Søk
OSTEPERLER
OSTEPERLER

Passionate about raw milk cheeses

  • Hjem
  • Ost
    • Franske oster
      • Hvitmuggoster
      • Les Fromages de Chèvre
      • Kittmodnede oster
      • Myke oster
      • Halvfaste oster
      • Faste oster
      • BlÃ¥muggoster
    • Sveitsiske oster
    • Italienske oster
    • British Cheese
      • Tradisjonelle
      • Den nye vinen
    • Amerikanske oster
    • Spanske oster
    • Norske oster
      • Myke
      • Geit
      • Halvfaste
      • Faste
      • Kittmodnet
      • BlÃ¥
    • Andre oster
  • Ostens ABC
    • Ordliste
    • ABC
      • Ost og Vin
      • Perfekte kombinasjoner
      • Hvor mye ost?
      • Ostefamiliene
        • Ferskost
        • Chèvre
        • Hvitmuggoster
        • Kittmodnede oster
        • Halvfaste oster
        • Faste oster
        • Harde oster
        • BlÃ¥muggoster
      • RÃ¥ melk vs pasteurisert
  • Vin
    • Sør-Afrika
  • Mine Tjenester
    • Interne ostekurs
    • Kunde-/ansattearrangement
  • Reise
    • Adresser
      • Furet værbitt!
      • La France!
      • Tally ho!
      • Over there!
      • Hola
      • PÃ¥ hjørnet!
    • GOING PLACES
      • Osterute i Savoie
      • Osterute i Haute-Savoie
      • California Cheese Trail
    • Gylne øyeblikk
  • OM
    • Om OSTEPERLER®
    • Ego
    • Kontakt
  • Handleriet

Vin

Del dette:

  • Klikk for Ã¥ dele pÃ¥ Facebook(Ã¥pnes i en ny fane) Facebook
  • Klikk for Ã¥ dele pÃ¥ X(Ã¥pnes i en ny fane) X

Lik dette:

Lik Laster inn...

VELKOMMEN

Ha! En ostebutikk!!

Hjertelig velkommen hit til OSTEPERLER. En nettside om oster av rå melk, smaker, dufter og historier. Ja, og så litt reiser og vin også. Men mest ost. Her er det bare å navigere rundt så blir du litt osteklokere skal du se.

Les mer HER eller HER

KALENDER

UMAMI ARENA

Lillestrøm 18. – 20. mars 2025

For alle som er opptatt av eller driver med mat og drikke. Utstillere, foredrag, seminarer og konkurranser. Link HER.

OSTESMAKING

4. april 2025.

Kurs – privat. Ikke mulig å melde seg på.

Ønsker du å leie meg for en privat smaking, ta kontakt HER.

GAMALOSTFESTIVALEN I VIK

6. – 9. juni 2025

Vik i Sogn

NM i OST

18. september 2025

Vulkan Arena

CHEESE 2025

19. – 22. septenber 2025

Bra, Italia

KÂSEFESTIVAL

13. – 15. mars 2026

Campo Tures, Italia

TURER

18. – 22. september 2025

Cheese 2025, Bra, Italia

Verdens største ostebegivenhet!

For påmelding/interesse, ta kontakt med Kompetansenettverket Vest

Oktober 2025

Vintur Sicilia – privat tur ikke mulig å melde seg på.

Februar 2026

Turen til Sør-Afrika ble slik suksess at vi har satt opp en ny tur i februar 2026. Med Pernille og Christine ved tegnebrettet i Cape Town vet jeg at denne turen blir like bra om ikke enda bedre enn sist tur. Denne truen går fra Cape Town og nordover langs vestkysten litt inne i landet. Veldig spennende vin- og matområde.

Du kan lese litt mer her.

1o. – 16. mars 2026

Käsefestival, Campo Tures, Syd-Tyrol, Italia

For påmelding/interesse ta kontakt med Kompetansenettverket Vest

mine osteperler

Bærer du på et ønske om å bli litt osteklokere? Bli litt tryggere foran ostedisken? Kunne litt mer om mange av de ostene du sikkert spiser? En passende gave til en matinteressert? Da kan jeg anbefale «mine osteperler». Du kan handle den HER eller du kan gå i din lokale bokhandel – de har den nok ikke inne, men den kan bestilles. Kun kroner 240,- fritt tilsendt.

Meld deg på nyhetsbrevet

OSTEPERLER på YOUTUBE

Her ligger det mange videoer om mange forskjellige oster, norske og utenlandske. Ta en titt!

YOUTUBE

PÃ… BORDET

Fjelldronning. Fjelldronning fra Avdem modnet 15 + måneder. En helt annen ost enn den jeg har smakt før. Har begynt å få et alpepreg over seg, med en søtlig smak og krystaller som knaser mellom tennene. I motsetning til alpeoster som gjerne er ystet av i hvert fall delvis skummet melk er denne av helmelk, og det kjenner man

osteperler

Jan Peter Aursnes • Raw milk cheese • Love wine as well • Travel • Courses • The book "Mine osteperler" • Academy of Cheese Member • Oslo - Norway

Hva fant jeg i nrk arkivet! Hva fant jeg i nrk arkivet!
Uhøytidelig på drikkefronten i dag. Lett, frisk, Uhøytidelig på drikkefronten i dag. Lett, frisk, tørr og veldig fruktig. Litt sydlige frukter. #aabadenhorst #osteperler #osteperlerdrikkervin #oslo #sørafrikanskvin #southafrica🇿🇦
Flott og frisk vin, fruktig med lime, nektarin, ep Flott og frisk vin, fruktig med lime, nektarin, eple og noe bivoks. Fin syre. Upper Hemel en Aarde i Sør-Afrika. 250-300 moh. Jordsmonnet er granitt.
Gamalost med Rørossmør, seterrømme og hhv tytte Gamalost med Rørossmør, seterrømme og hhv tyttebærsyltetøy og solbærsyltetøy på salte kjels. Og vinen, høyst upassende. Tørr blend, mest Chenin blanc, fra Sør-Afrika fra the wizard Adi Badenhorst til alt overmål på alluminiumsboks. Men det var den jeg hadde og funket fint til Selles sur Cher.
Today’s white. South Africa. Sauvignon blanc. A- Today’s white. South Africa. Sauvignon blanc. A-typical SB for South Africa - and that’s for the good. Balanced, fresh and fruity but hardly any gooseberies. Gabriëlskloof.
Chenin blanc fra ganske langt nord i Sør-Afrika. Chenin blanc fra ganske langt nord i Sør-Afrika. Helt ute ved Atlanterhavet. Strågul. Her kjenner du havet. Fin syre. God balanse. Drakk den til pizza. #fryerscove #osteperler #cheninblanc #sørafrika #southafrica🇿🇦 #southafricanwine #finestevårdagen #middagpåterrassen
Instagram post 17850370461398356 Instagram post 17850370461398356
Lørdagssnack. Salte kjeks, smør, gamalost, rømm Lørdagssnack. Salte kjeks, smør, gamalost, rømme og tyttebærsyltetøy. Snadder.
Smaking i dag. Ni oster inkl gamalost. Gikk ned på høykant. Hvilke oster er det? Utrolig flott gjeng.
Hadde lovet meg selv at jeg hadde nok ostebøker, Hadde lovet meg selv at jeg hadde nok ostebøker, men kunne ikke motstå disse. #gamalost #osteperler #norsktradisjonsost #gamalostensvenner - Spiser du gamalost?
Gamalostbonanza hos Fenaknoken i Oslo idag og i mo Gamalostbonanza hos Fenaknoken i Oslo idag og i morgen. Løp og kjøp - nydelig ost! #gamalost #osteperler #fenaknoken #oslo #visitoslo #gamalostfråvik #gamalostensvenner
Vi nærmer oss. Forrige gang var den fra Swasiland Vi nærmer oss. Forrige gang var den fra Swasiland, nå Nederland. Kanskje neste gang er den faktisk fra Sveits. 😂
Dette er en bok om oster, historier og noen mening Dette er en bok om oster, historier og noen meninger om ett og hint. Du lærer litt om skorper, hva som er forskjellen, og om ostefamiliene. Hva er pasteurisering, og hva er egentlig rå melk, for ikke å snakke om forskjellen mellom rå melk og råmelk. Kombinasjoner, mange tradisjonelle, men også noen utradisjonelle. Til slutt noen adresser, ikke mange, men jeg har i hvert fall besøkt dem alle. Det hele skrevet på en upretensiøs og jordnær måte. Boken har mange vakre foto, de fleste tatt av fotograf Kim Holthe....

https://osteperler.no/produkt/mine-osteperler/?lang=no
Dagens lunsj, Gamalost og hjemmelagde surdeigsrund Dagens lunsj, Gamalost og hjemmelagde surdeigsrundstykker. Kviteseidsmør. #osteperler #gamalost #tine #norskost #kviteseidsmør #vikisogn #nydalen #lunsj
En ultrapresis sørafrikansk Chenin blanc. Tørr m En ultrapresis sørafrikansk Chenin blanc. Tørr med god syre. Aprikos, grønne epler og fersken og med duft av sjø. Men skal du ha den må du til Vinmonopolet i Rygge. #sakkiemoutonfamilywines #cheninblanc #osteperler #sørafrika #southafricanwine #revengeofthecrayfish
Mitt sør-afrikanske favorittkaffebrenneri. This i Mitt sør-afrikanske favorittkaffebrenneri. This is Africa består av kaffe fra gårder ved foten av Kilimanjaro i Tanzania. Har det på besøk. #terbodore #terbodorecoffee #osteperler #afrikanskkaffe #africancoffee #tanzania #southafrica
Cheese and wine from South Africa. Gay’s Guernse Cheese and wine from South Africa. Gay’s Guernsey Dairy, Anysbos og Badenhorst. Lovely all of them and pairing well. #aabadenhorst #anysbos #curator #gaysguernseydairy #osteperler #whiteblend #swartland #overberg #botrivier
Godt jobbet i dag, så nå kan mildværet for så Godt jobbet i dag, så nå kan mildværet for så vidt bare komme. 3-4 minus og blå himmel hadde rett nok vært å foretrekke. Burde selvfølgelig hatt et før-bilde også, da hadde det blitt litt mer imponerende.
Oslovinter. Winter in Oslo. Oslovinter. Winter in Oslo.
Instagram post 17852058921368141 Instagram post 17852058921368141
Follow on Instagram

DAIRIES/YSTERIER

  • Avdem gardsysteri
  • Brimi sæter
  • Grindal Ysteri
  • Hitra gÃ¥rdsmat
  • Munkeby
  • Osteverkstedet
  • Øverli gÃ¥rd
  • RueslÃ¥tten ysteri
  • Soldattorpets mejeri (S)
  • St. James Cheese (UK)
  • Stavanger ysteri
  • Svedjan Ost (S)
  • Tjamsland ysteri
  • Undredal stølsysteri
  • Voll ysteri

USEFUL SITES/NYTTIGE NETTSTEDER

  • Appetitt
  • Bondens marked
  • Cheese Connoisseur
  • Cheese Science
  • Domaines and Terroirs
  • Fattoria Ma' Falda
  • Fromagerie – Majorstuen
  • Galopin
  • Gutta pÃ¥ Haugen
  • Lait cru (Fr)
  • Norske Vinklubbers Forbund
  • Oldways Cheese Coalition
  • Ostesnak (DK)
  • Store Norske Leksikon
  • The Good Life France

Archives

Profilbilde Jan Peter AursnesJan Peter Aursnes is a Cheese Evangelist and turophile, cheering raw milk cheese. Tastes and assesses cheeses and writes about some of them. Travels. Advisor and consultant. Private guided cheese tastings.   Member of the Academy of Cheese. Cheese category editor at Store norske leksikon. Published author. Oslo based.

OSTEPERLER® is a registered trade mark for AURSNES SMAKSREISER.   Copyright © 2011 – 2025 AURSNES SMAKSREISER, Tamburveien 15F, 0485 OSLO, Norway. E-mail: mail(at)osteperler.no T: +4795960077

 

 

Personvern

Data Protection

 

This work is licensed under a Creative Commons Attribution- NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License. The articles on this site may be downloaded and shared with others as long as they are credited OSTEPERLER.NO, but they cannot be changed in any way or used commercially.

Regarding images from OSTEPERLER®, they cannot be used without prior consent from the Copyright © holder, whose name shall be credited in connection with the image. All rights to images on this site belong to AURSNES SMAKSREISER unless otherwise stated.

 

ANNET LESBART

Listeria ⎮ Ost er ost? ⎮ Charcuterie ⎮ Digestif

OTHER READABLE STUFF

Listeria ⎮ Cheese is Cheese? ⎮ Charcuterie ⎮ Digestif

 

Copyright © 2025 OSTEPERLER

Skroll til toppen
%d