Hopp rett til innholdet
OSTEPERLER®
OSTEPERLER®

Passionate about raw milk cheeses

  • Hjem
  • Ost
    • Franske oster
      • Hvitmuggoster
      • Les Fromages de Chèvre
      • Kittmodnede oster
      • Myke oster
      • Halvfaste oster
      • Faste oster
      • Blåmuggoster
    • Sveitsiske oster
    • Italienske oster
    • British Cheese
      • Tradisjonelle
      • Den nye vinen
    • Amerikanske oster
    • Spanske oster
    • Norske oster
      • Myke
      • Geit
      • Halvfaste
      • Faste
      • Kittmodnet
      • Blå
    • Andre oster
  • Ostens ABC
    • Ordliste
    • ABC
      • Ost og Vin
      • Perfekte kombinasjoner
      • Hvor mye ost?
      • Ostefamiliene
        • Ferskost
        • Chèvre
        • Hvitmuggoster
        • Kittmodnede oster
        • Halvfaste oster
        • Faste oster
        • Harde oster
        • Blåmuggoster
      • Rå melk vs pasteurisert
  • Vin
    • Sør-Afrika
  • Mine Tjenester
    • Interne ostekurs
    • Kunde-/ansattearrangement
  • Reise
    • Adresser
      • Furet værbitt!
      • La France!
      • Tally ho!
      • Over there!
      • Hola
      • På hjørnet!
    • GOING PLACES
      • Osterute i Savoie
      • Osterute i Haute-Savoie
      • California Cheese Trail
    • Gylne øyeblikk
  • OM
    • Om OSTEPERLER®
    • Ego
    • Kontakt
  • Handleriet
  • en
  • no
Søk
OSTEPERLER®
OSTEPERLER®

Passionate about raw milk cheeses

  • Hjem
  • Ost
    • Franske oster
      • Hvitmuggoster
      • Les Fromages de Chèvre
      • Kittmodnede oster
      • Myke oster
      • Halvfaste oster
      • Faste oster
      • Blåmuggoster
    • Sveitsiske oster
    • Italienske oster
    • British Cheese
      • Tradisjonelle
      • Den nye vinen
    • Amerikanske oster
    • Spanske oster
    • Norske oster
      • Myke
      • Geit
      • Halvfaste
      • Faste
      • Kittmodnet
      • Blå
    • Andre oster
  • Ostens ABC
    • Ordliste
    • ABC
      • Ost og Vin
      • Perfekte kombinasjoner
      • Hvor mye ost?
      • Ostefamiliene
        • Ferskost
        • Chèvre
        • Hvitmuggoster
        • Kittmodnede oster
        • Halvfaste oster
        • Faste oster
        • Harde oster
        • Blåmuggoster
      • Rå melk vs pasteurisert
  • Vin
    • Sør-Afrika
  • Mine Tjenester
    • Interne ostekurs
    • Kunde-/ansattearrangement
  • Reise
    • Adresser
      • Furet værbitt!
      • La France!
      • Tally ho!
      • Over there!
      • Hola
      • På hjørnet!
    • GOING PLACES
      • Osterute i Savoie
      • Osterute i Haute-Savoie
      • California Cheese Trail
    • Gylne øyeblikk
  • OM
    • Om OSTEPERLER®
    • Ego
    • Kontakt
  • Handleriet

Vin

Del dette:

  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane) Facebook
  • Klikk for å dele på X(åpnes i en ny fane) X

Lik dette:

Lik Laster inn...

VELKOMMEN

Ha! En ostebutikk!!

Hjertelig velkommen hit til OSTEPERLER. En nettside om oster av rå melk, smaker, dufter og historier. Ja, og så litt reiser og vin også. Men mest ost. Her er det bare å navigere rundt så blir du litt osteklokere skal du se.

Les mer HER eller HER

KALENDER

UMAMI ARENA

Lillestrøm 18. – 20. mars 2025

For alle som er opptatt av eller driver med mat og drikke. Utstillere, foredrag, seminarer og konkurranser. Link HER.

OSTESMAKING

4. april 2025.

Kurs – privat. Ikke mulig å melde seg på.

Ønsker du å leie meg for en privat smaking, ta kontakt HER.

NM i OST

18. september 2025

Vulkan Arena

CHEESE 2025

19. – 22. septenber 2025

Bra, Italia

KÂSEFESTIVAL

13. – 15. mars 2026

Campo Tures, Italia

TURER

18. – 22. september 2025

Cheese 2025, Bra, Italia

Verdens største ostebegivenhet!

For påmelding/interesse, ta kontakt med Kompetansenettverket Vest

Oktober 2025

Vintur Sicilia – privat tur ikke mulig å melde seg på.

Februar 2026

Turen til Sør-Afrika ble slik suksess at vi har satt opp en ny tur i februar 2026. Med Pernille og Christine ved tegnebrettet i Cape Town vet jeg at denne turen blir like bra om ikke enda bedre enn sist tur. Denne truen går fra Cape Town og nordover langs vestkysten litt inne i landet. Veldig spennende vin- og matområde.

Du kan lese litt mer her.

1o. – 16. mars 2026

Käsefestival, Campo Tures, Syd-Tyrol, Italia

For påmelding/interesse ta kontakt med Kompetansenettverket Vest

mine osteperler

Bærer du på et ønske om å bli litt osteklokere? Bli litt tryggere foran ostedisken? Kunne litt mer om mange av de ostene du sikkert spiser? En passende gave til en matinteressert? Da kan jeg anbefale «mine osteperler». Du kan handle den HER eller du kan gå i din lokale bokhandel – de har den nok ikke inne, men den kan bestilles. Kun kroner 240,- fritt tilsendt.

Meld deg på nyhetsbrevet

OSTEPERLER på YOUTUBE

Her ligger det mange videoer om mange forskjellige oster, norske og utenlandske. Ta en titt!

YOUTUBE

PÅ BORDET

Fjelldronning. Fjelldronning fra Avdem modnet 15 + måneder. En helt annen ost enn den jeg har smakt før. Har begynt å få et alpepreg over seg, med en søtlig smak og krystaller som knaser mellom tennene. I motsetning til alpeoster som gjerne er ystet av i hvert fall delvis skummet melk er denne av helmelk, og det kjenner man

DAIRIES/YSTERIER

  • Avdem gardsysteri
  • Brimi sæter
  • Grindal Ysteri
  • Hitra gårdsmat
  • Munkeby
  • Osteverkstedet
  • Øverli gård
  • Rueslåtten ysteri
  • Soldattorpets mejeri (S)
  • St. James Cheese (UK)
  • Stavanger ysteri
  • Svedjan Ost (S)
  • Tjamsland ysteri
  • Undredal stølsysteri
  • Voll ysteri

USEFUL SITES/NYTTIGE NETTSTEDER

  • Appetitt
  • Bondens marked
  • Cheese Connoisseur
  • Cheese Science
  • Domaines and Terroirs
  • Fattoria Ma' Falda
  • Fromagerie – Majorstuen
  • Galopin
  • Gutta på Haugen
  • Lait cru (Fr)
  • Norske Vinklubbers Forbund
  • Oldways Cheese Coalition
  • Ostesnak (DK)
  • Store Norske Leksikon
  • The Good Life France

Archives

Profilbilde Jan Peter AursnesJan Peter Aursnes is a Cheese Evangelist and turophile, cheering raw milk cheese. Tastes and assesses cheeses and writes about some of them. Travels. Advisor and consultant. Private guided cheese tastings.   Member of the Academy of Cheese. Cheese category editor at Store norske leksikon. Published author. Oslo based.

OSTEPERLER® is a registered trade mark for AURSNES SMAKSREISER.   Copyright © 2011 – 2025 AURSNES SMAKSREISER, Tamburveien 15F, 0485 OSLO, Norway. E-mail: mail(at)osteperler.no T: +4795960077

 

 

Personvern

Data Protection

 

This work is licensed under a Creative Commons Attribution- NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License. The articles on this site may be downloaded and shared with others as long as they are credited OSTEPERLER.NO, but they cannot be changed in any way or used commercially.

Regarding images from OSTEPERLER®, they cannot be used without prior consent from the Copyright © holder, whose name shall be credited in connection with the image. All rights to images on this site belong to AURSNES SMAKSREISER unless otherwise stated.

 

ANNET LESBART

Listeria ⎮ Ost er ost? ⎮ Charcuterie ⎮ Digestif

OTHER READABLE STUFF

Listeria ⎮ Cheese is Cheese? ⎮ Charcuterie ⎮ Digestif

 

Copyright © 2025 OSTEPERLER®

Skroll til toppen
%d