Stikkelsbær virker å være et mer eller mindre glemt bær. Det kan imidlertid være flott til ost. Her følger en lettvint oppskrift som er fra Opplysningskontoret for frukt og grønt. Der kan du også finne flere oppskrifter.
Dette trenger du..
1 kg stikkelsbær
400 g sukker
..og slik gjør du det
Rens bærene godt slik at dårlige bær blir sortert ut. Kok bærene i vann i små porsjoner slik at de blir raskt gjennomkokt. Skulle ta en åtte til ti minutter. Bruk tykkbunnet kjele med lokk. Rør av og til. Stikkelsbær kan med fordel knuses litt før koking.
Når bærene er ferdig kokt, has sukkeret i. Rør godt og gi syltetøyet et nytt oppkok. Alt sukker må være oppløst.
Fyll syltetøyet straks over på rene og gjerne varme glass. Fyll helt opp, slik at det blir minst mulig luft under lokket. Tørk av eventuelt søl.
Sett lokk på glassene med en gang og sett til kjøling.
Vel bekomme.