Lettvint fikensyltetøy

Lettvint fikensyltetøy

Dette passer fantastisk godt sammen med ost.

Dette trenger du..

1 kg modne fiken, finhakket
500g sukker
1 vaniljestang, delt og frøene fjernet
1 hel stang kanel
Saften og skallet av en sitron

..og slik gjør du det

Ha alle ingrediensene i en bakebolle og bland sammen. La stå over natten i romtemperatur. Hell over i en tykkbunnet kjele og kok opp slik at sukkeret løser seg opp. La det småkoke videre på svak varme i ca. 45 minutter eller til syltetøyet er tykt. Ta ut vaniljestangen, kanelstangen og sitronskallet. La det hele kjøle litt ned før du heller det over i steriliserte glass. Fyll helt opp, sett på lokket og snu på hodet og la stå slik til syltetøyet har koldnet.

Å drikke til? Avhenger av hva slags ost du spiser.

Vel bekomme!

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Skroll til toppen