Kvedemarmelade

Veldig godt til ost og mye brukt i Spania. Kvede er en type pære for å si det litt lettvint.

Dette trenger du..

Kveder, ca 1 kg skrelt og renset
Vann
½ kg sukker

..og slik gjør du det

Skrell kvedene. Ta bort kjernehusene. Del dem i terninger. Legg dem i en tykkbunnet kjele og hell over vann slik at det dekker all frukten. La det småkoke til kvedeterningene begynner å bli møre. Hell frukten over i et dørslag så de får rent godt av seg. Ta vare på kokevannet.

Bland sukkeret i samme vannet og kok opp mens du rører hele tiden. La sukkerlaken koke inn til den blir sirupsaktig.

Hell den kokte frukten tilbake i kjelen. Fortsett kokingen på svak varme til terningene er helt møre. Ikke la de koke i stykker. Vi skal ha marmelade, ikke mos.

Hell marmeladen over i varme, rene glass og sett på lokkene med det samme. Viktig at du fyller glassene helt opp. La kjølne.

Vel bekomme.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Skroll til toppen