Hjemmelaget Cheddar Dip

Har hentet denne cheddar-dip’en fra the Kitchn, og så har jeg fornorsket den litt.

Dette trenger du

¼ liter Vikingmelk
2 egg
1 teskje Dijon sennep
½ teskje Worcestershire-saus
3 dl revet vellagret cheddar
¼ l mørkt øl
2 spisekjeer Maizena blandet ut med 2 spiseskjeer kaldt vann
Salt og pepper etter smak

..og slik gjør du det

Ta en passe stor kjele og hell melken oppi og varm opp over lav varme. Tilsett eggene, sennepen og Worcestershire-sausen mens du rører. Når du har rørt dette sammen tilsetter du halvparten av osten litt etter litt mens du fortsetter å røre. Når ostesausen er passe varm og osten har smeltet tilsetter du ølet og maismeljevingen. Mens du fortsatt rører tilsetter du resten av osten og lar sausen så vidt syde på svak varme til du synes den er passe tykk. Rør og pass på hele tiden. Normalt tar det en 10 til 12 minutter. Tilsett salt og pepper etter smak og behag.

Du kan servere den varm, eller du kan sette den til kjøling. Du kan også garnere med sprøstekt bacon.

Så er det vel tortillachips man spiser til dette. Men et godt alternativ vil være å bake noen Pretzels. Dypp i sausen/dip’en og spis i vei.

Å drikke til? Ølmat dette, vil jeg tro.

Vel bekomme.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen