Dette er en variant av Oeufs Cocotte, posjert egg i porsjonsform. Smaker nydelig og en flott variasjon på frokostbordet eller til brunchen.
Dette trenger du
En bunt med gressløk
Litt persille
150 g Emmentaler (gjerne en mild variant)
100 g rømme
8 egg
8 suffléporsjonsformer
Salt og pepper etter smak og behag.
En klatt smør til smøring av formene
..og slik gjør du det
Hakk gressløk og persille og legg til side hver for seg. Riv osten på et så fint rivjern som mulig. Surr persillen og mesteparten av gressløken sammen med 100 g av Emmentalerosten samt rømmen i en stekepanne. Hell deretter blandingen over i de smurte suffléformene. Knekk eggene og hell forsiktig ett egg i hver form. Dryss resten av osten på toppen. Sett midt i ovnen på ca. 220° C i 10 minutter eller til eggene begynner å stivne men fremdeles er myke og osten på toppen er gylden. Ta ut av ovnen. Strø resten av gressløken over og servér. NB! Varmt!!
Voilà!
Oppskriften er hentet fra Emmentaler Switzerland.