Program Sør-Afrika 9. – 21. november 2024

Mat & vin i Sør-Afrika Med Jan Peter Aursnes fra OSTEPERLER samt Pernille Stallemo fra Nonophela Travel som lokal guide. 9. – 21. november 2024

Disclaimer! Drikke til lunsjer og middager er ikke inkludert i prisen du betaler for turen.

Lørdag 9. november: Utreise fra Oslo kl 15.05 med Qatar Airways via Doha.

Sør-Afrika
The PortsWood Hotel

Søndag 10. november: Ankomst Cape Town flyplass. Pernille møter oss på flyplassen og følger med til The Portswood Hotel, sentralt beliggende ved Victoria & Alfred Waterfront (V&A Waterfront) i hjertet av det kuleste Cape Town. Siden vi kommer så tidlig til Cape Town blir det felles lunsj på Grand Africa Café and Beach etter ankomst. Vi blir også introdusert til Christine Lundy, fransk vin- og matekspert som blir med oss på flere av smakingene. Hun er bosatt i Cape Town. Felles middag på Den Anker. Overnatting i standard rom, frokost inkludert.

Mandag 11. november: Vi starter med tur til Constantia-dalen, den eldste vinproduserende regionen i Sør-Afrika. Omvisning på vingården Constantia Glen inkludert prøvesmaking. Derifra drar vi til Noordhoek via spektakulære Chapmans Peak Drive. Vi spiser felles lunsj på the Food Barn i Noordhoek. Restauranten drives av den franske stjernekokken Franck Dangereux (han started ærverdige La Colombe i Constantia, som ble kåret til årets restaurant i ZA seks ganger). Etter lunsj besøker vi townshipen Masiphumelele. Vi møter Masi Creative Hub og får oppleve en konsert av Masi Violin Outreach. Vi kjører tilbake til hotellet og spiser felles middag på Life Grand Café.

Tirsdag 12. november: Tur til Robben Island. Vi tar båten over fra the Nelson Mandela Gateway på the V & A Waterfront, en liten spasertur fra hotellet. Vel tilbake i byen spiser vi felles lunsj på What I Ate. Deretter kjører vi opp bakkene til kabelbanen som tar oss til toppen av Table Mountain hvor vi nyter den fantastiske utsikten over Cape Town og områdene rundt. Vi tar kabelbanen både opp og ned. Denne kvelden blir det middag på egen hånd. Vi kan gi deg råd om hyggelige steder.

Onsdag 13. november: Vi spiser frokost og gjør oss klar for tur til Boulders Beach for å se på kolonien av afrikanske pingviner. Deretter fortsetter vi mot Kapp det gode håp. Den som vil kan bli med Pernille på guidet gåtur til Kappunktet med fyrtårnet (ca to km). Vi har med nistemat og frukt til lunsj. Fint med gode sko denne dagen. Deretter skal vi alle ha fireretters tidlig middag på The Kelp Shack. Innovativt, bærekraftig og fremtidsrettet med tang og tare på menyen. Veldig velsmakende, så gled deg. Her gjelder “bring your own bottle” om du ønsker vin eller øl til maten. Vel tilbake på hotellet blir det foredrag med Sipho Msoni, tidligere politisk fange på Robben Island. Middag om det trengs, på egen hånd.

Torsdag 14. november: Vi spiser frokost, sjekker ut og kjører fra Cape Town til vindistriktet Elgin og produsenten Elgin Vintners om mulig via mektige Sir Lowry’s pass. Christine blir med for både vinsmaking og felles lunsj. Omgivelsene her er som hentet ut av en eventyrbok. Etter lunsjen fortsetter vi til kyst- og hvalbyen Hermanus. Vi sjekker inn på The Windsor Hotel som ligger sentralt ved byens promenade med utsikt over havet og spektakulære Walker Bay. Her skal vi bo i fire netter. Byen har et hyggelig sentrum med kunstgallerier, små butikker og et godt utvalg av vannhull og restauranter. Denne kvelden blir det felles middag på Hussar Grill kl. 19.00

Fredag 15. november: Vi starter dagen med guidet tur gjennom Walker Bay naturvernområde til Klipgat-grottene i De Kelders, der arkeologer har funnet noen av de tidligste restene etter Homo sapiens – våre forfedre det. Fordel med gode sko. Deretter drar vi mot Bot River og besøker Anysbos som er et lite geitostysteri som også lager vin og olivenolje. Deretter, det er bare fem minutter unna, vinprodusenten Gabriëlskloof. Lunsj inkludert på Gabriëlkloofs restaurant Farro. Middag på egen hånd i Hermanus.

Lørdag 16. november:

Hemel en Aarde-dalen: Dette området utmerker seg i økende grad for kvalitetsvinene som produseres her. Christine blir med oss oppover den vakre dalen og første stopp er på familiegården Newton Johnson for en vinsmaking. Den ligger vakkert til med nydelig utsikt over dalen og havet. Deretter drar vi videre oppover til vingården Creation hvor vi både har en vinsmaking og en sanselig opplevelse med mat og vin. Creation ble nettopp kåret til den beste vingården å besøke i Afrika. Kanskje kjører vi tilbake via Stanford-dalen og da er det mulighet for et lite ostestopp. Middag på egen regning i Hermanus.

Sør-Afrika. Pincushion

Søndag 17. november: Frivillig fjelltur i Fernkloof naturreservat sammen med Pernille. Anbefales. Fernkloof har et fantastisk planteliv og så langt er det registrert over 1250 forskjellige arter. Det ligger like ved Hermanus og er lett tilgjengelig for alle uansett fysisk kondisjon. De som ikke føler for “fjelltur” har tid til å slappe av på egen hånd, ta en tur på Grotto Beach, se etter hval eller besøke noen av byens attraksjoner. Anbefaler i så fall lunsj med cocktails og pinchos på restaurant Ficks kun noen få minutters gange fra hotellet. Der er det også mulig å ta en dukkert i bassenget. Ikke overdriv festlighetene, det blir felles middag senere på dagen på the Wine Glass. The Wine Glass har et rikt utvalg viner på glass.

Mandag 18. november: Vi sjekker ut fra Windsor Hotel etter frokost og setter kursen mot sjarmerende Franschhoek, forhåpentligvis via “the scenic route” over Franschhoek-passet. Ved ankomst Franschhoek skal vi ha en Cap Classique Masterclass med Ann & Pieter Ferreira, kjent i Sør-Afrika som ‘Mr & Mrs Bubbles’. Vi skal også smake ost fra Dalewood Cheese mens vi er i “byen”. Kort kjøretur før innsjekk på Boschendal Orchard Cottages. (Orchard cottages er for øvrig en oppgradering i forhold til the Retreat Cottages som var opprinnelig bestilt).

Tirsdag 19. november: Vi drar til vin- og universitetsbyen Stellenbosch for kort omvisning før vi besøker Cape Wine Academy for et grunnkurs i sørafrikansk vin. Deretter kjører vi til A A Badenhorst i Swartland for lunsj og vinsmaking. En kul fyr, Adi, med mye god vin. Felles avslutningsmiddag på Boschendal Deli (som ligger på selve vingården).

Onsdag 20. november: Tid for hjemreise. Flyet går kl 12.35 så det blir tidlig opp for å komme oss av gårde, avreise senest kl 09.00 Fly hjem til Norge, der vi etter planen lander på Gardermoen 21. november kl 06.35 Hvis du ikke skal videre, så rekker du jobben om du vil. Vi flyr Qatar Airways via Doha.

For påmelding klikk HER. For mer informasjon kontakt Berg-Hansen reisebyrå ved Anne Catrine Vollen. Telefon 38 12 21 63 / e-post: acvo@berg-hansen.no

Drikke til de felles lunsjene og middagene er ikke inkludert i prisen for turen.

Inkludert:

  • 4 netter på The PortsWood Hotel, V&A Waterfront, standard rom, frokost
  • 4 netter på Windsor Hotel, Hermanus, rom med havutsikt, frokost
  • 2 netter på Boschendal Orchard Cottages, frokost
  • 7 lunsjer (drikke til maten er ikke inkludert)
  • 7 middager (drikke til maten er ikke inkludert)
  • 7 møter med vinprodusenter, inkludert vinsmaking
  • Grunnkurs i sørafrikansk vin og vinproduksjon, inkludert vinsmaking
  • Tur og omvisning på Robben Island
  • Foredrag med tidligere politisk fange
  • Inngang til Boulders Beach og Kapp det gode håp
  • Kabelbane opp og ned Table Mountain
  • Lokal guide alle dager
  • Spesialist på mat og vin
  • 2 guidede fotturer med utdannet fjellguide
  • All transport i henhold til programmet
Share your cheese knowledge
Skroll til toppen