Sukkerbrød – garantert vellykket

Slett ikke noen ostekake dette, derimot rett og slett en kakebunn, sukkerbrød om du vil. Det er det mange som sliter med å få til uten at den ramler sammen på midten. Følger du oppskriften og fremgangsmåten under så får du et vellykket resultat.

Dette trenger du

4 egg
150 g sukker
150 g hvetemel (som skal siktes)
2 ts bakepulver
En 24 cm smurt springform
Håndmiksmaster
Sikt

..og slik gjør du det

Knus eggene opp i en bolle og tilsett sukkeret. Pisk til eggedosis med miksmaster. Viktig! Pisk i 10 minutter, selv om det er blitt til eggedosis lenge før det. Dette er nemlig en av hemmelighetene bak et godt resultat; nettopp at du holder ut og pisker i 10 minutter. Deretter sikter du hvetemelet og bakepulveret over eggedosisen og vender forsiktig inn med en slikkepott. Så tips nr. to: Bruk miksmasteren på laveste hastighet i maksimum 10 sekunder for å hjelpe til å få melet godt inn i eggedosisen. Typisk en runde rundt i bakebollen. Bruk deretter slikkepotten igjen for å vende melet godt inn.

Så heller du alt over i formen og rister litt på den slik at massen fordeler seg jevnt ut over.

Inn lavt i ovnen på 200℃. Der skal den stå med lukket dør i 30 minutter. Følg med gjennom vinduet i ovnsdøren, men la den være lukket helt til du tar ut kaken. Åpner du ovnsdøren under veis har du tapt. Garantert. Snu den opp ned og la den ligge i ro og hvile i formen på rist til den er helt avkjølt, gjerne natten over.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen