Kurs høsten 2019

Høstens åpne kurs er klare. De fleste arrangeres hos Matkurs.no, så da kan du gå dit for påmelding.

Blåmuggkurset før jul arrangeres tradisjonen tro i egne lokaler og du ønskes hjertelig velkommen.

Dersom du ønsker et eget ostearrangement så er det bare å ta kontakt. Det kan arrangeres i mine lokaler, maks 15 personer, hos matkurs.no eller hos deg.

Ta kontakt for tilbud.

Ostekurs

Lørdag 23. november kl. 19.00

Begge datoene hos Matkurs.no, Stockholmgata 8, 0566 Oslo

Siden kursene arrangeres hos matkurs.no skjer påmelding hos dem. Veldig hyggelige og rustikke lokaler som oser av mat. For påmelding, følg denne linken: Påmeldig ostekurs . Husk å velge riktig dato.

Hjertelig velkommen til en hyggelig og lærerik lørdagskveld. Gode oster, morsomme historier og godt drikke. Jeg gleder meg veldig.

Blåmuggoster i mitt hjerte

Torsdag 14. november kl 19.00 – Grunnet avbestilling er det to ledige plasser!

Brageveien 1B, Oslo. Det er på Adamstuen. Ring på nederste ringeklokke: VFPD Kurslokalet ligger i kjelleren.

Pris kr 995,- inkluderer et eksemplar av min nye bok «MINE OSTEPERLER – Historier, meninger og fantastiske oster av rå melk».

For påmelding klikk her: Påmelding

Vi forbereder julens blå oster før stresset har startet. Smaker et fint kobbel norske og utenlandske varianter og forsker litt på hva slags viner som passer til. Normalt stor stemning med mange gode oster og mye god drikke. Her kan du virkelig hente inspirasjon både til julens oster og dertil egnet drikke.
God stemning til tross, vi smaker og smatter og analyserer oss frem til forskjeller eller likheter. Er det forskjell på Stichelton og Stilton? Det kan du få bryne deg på.

I tillegg vil du lære litt om hva blåmuggost er og hvordan den tilvirkes. Krever ingen forkunnskap, men du bør like blåmuggost eller ha bestemt deg for å ville lære å like det.

Viner og oster

Følgende oster planlegges:

 • Stilton Colston Bassett
 • Stichelton Stichelton dairy
 • Råblå Grindal ysteri
 • Fønix Stavanger ysteri
 • Kraftkar Tingvollost
 • Bleu d’Auvergne
 • Roquefort Carles

Følgende viner planlegges:

 • Bache-Gabrielsen Pineau des Charentes Very Old
 • Castelnau de Suduiraut 2010
 • Gaudio Dolce Stil Novo Malvasia di Casorzo 2016
 • Smith Woodhouse Late Bottled Vintage 2007

En kveld med ost og vin, samt annet passende tilbehør så som brød og kanskje pepperkaker, for ikke å glemme facts og fun facts, anekdoter og annen mer eller mindre nyttig informasjon du kan bruke når du serverer ost i juleselskapene dine. Du får i tillegg et lite hefte om hva blåmuggoster er og hvordan de tilvirkes.

NB! Dette kurset passer ikke for gravide. Ønsker du alkoholfri drikke eller ikke tåler gluten, må du si ifra slik at jeg kan tilpasse drikke og tilbehør.

Deltakere må ha fylt 18 år.

Inkludert i prisen er ost, vin eller alkoholfri drikke, brød/kjeks og naturlig tilbehør så som honning, syltetøy og pære i tillegg til et kompendium om ost og hva som passer best til, samt et signert eksemplar av boken MINE OSTEPERLER.

Les dette før du melder deg på

Påmelding er bindende. Ved avmelding inntil en uke før kan påmeldingsavgiften, minus et gebyr på kr. 50,- refunderes. Alternativt kan påmeldingsavgiften overføres til et annet kurs. Ved avmelding senere enn en uke før arrangementet så refunderes ikke påmeldingavgiften, men den kan overføres til et senere/annet arrangement. No shows er too bad. Skulle jeg av forskjellige årsaker (så som sykdom, for få påmeldte, force majeur o.l.) kansellere, vil kursavgiften refunderes i sin helhet. Eventuelle andre kostnader du måtte ha pådratt deg som følge av påmeldingen erstattes ikke.

Påmelding her

blåmuggoster
Et utvalg blåmuggoster


Da jeg feiret min 60 års dag var hovedmenyen ost.
Jeg er spesielt interessert og glad i ost. Har spist ost fra hele verden i mange år. Jeg ringte Jan Peter Aursnes og spurte om han kunne stille opp som spesialist på ost i mitt selskap. Fikk raskt ett «ja det kan jeg tenke meg». Vi hadde et lite planlegningsmøte, og Jan Peter tok seg god tid til å høre på mine ønsker og kom med gode innspill til sammensetning og type oster til et fantastisk ostebord med tilbehør. Han sto for bestillingen og gav innspill til det ekstra vi skulle ordne til bordet. Han var med fra 2 timer før gjestene kom og anrettet alle ostene lekkert.
Informasjon om alle de spennende ostene og all historien rundt formidlet han til alle våre gjester (vi var 70 stk.) på en profesjonell og informativ måte, med et hyggelig smil og en god kommentar. Det ble en stor opplevelse både for meg som jubilant og for mine gjester. Jeg anbefaler ham på det varmeste. Carl Henrik Bache

EGO

Jeg heter Jan Peter Aursnes, er OsteEvangelist og driver dette nettstedet, OstePerler.no Videre er jeg Fagansvarlig for oster i Store Norske Leksikon samt at jeg skriver om ost for Norske Vinklubbers Forbund og deres medlemsblad Bulletin. Har gjennomført Grunnkurs i norsk tradisjonsysting ved Sogn Jord- og Hagebruksskule, Aurland. Jeg er Academy of Cheese Associate og medlem av The Guild of Cheese Graders. Har de siste årene også deltatt som dommer under NM i lokalforedla mjølkeprodukter og World Cheese Awards, samt at jeg skal dømme under Farm Cheese Awards i Frankrike juni 2020. Jeg har også skrevet boken «Mine osteperler – Historier, meninger og fantastiske oster av rå melk» i tillegg til boken Unlock Your Future – The Key to a Fulfilling Life. Men den handler ikke om ost, bare det gode liv! Du kan laste den ned gratis hvis du klikker HER. Begge bøkene, til å holde i hånden, kan du kjøpe ved å klikke HER.

Share your cheese knowledge
Handlekurv
Skroll til toppen