Cheese courses 2022

This page will be updated soon.

Første halvår 2022 er det to kurs som går. Ett om chèvre og ett grunnkurs oster. I tillegg vil det være sertifiseringer for Academy of Cheese, level 1. Så kan det være at en reise gir rom for et kurs over et gitt tema – land, område ostetype e.l. da blir det annonsert i så fall.

Det er mange som har vært på kurs, men det er plass til flere! Våren 2022 er jeg tilbake med grunnkurset, som er et basiskurs der vi går gjennom de forskjellige ostefamiliene og smaker oster som representerer hver familie.

Chèvre er en av mine favorittyper, det er grusomt mange forskjellige oster, og en typisk vår og forsommerost.

GRUNNKURS OSTER

Fredag 11. februar 2022

Kl 18.00 i Brageveien 1 A, 0452 OSLO

Pris kr. 750,- pp

På grunnkurset går vi igjennom de fleste og viktigste ostefamiliene og oster som typisk representerer hver familie. Vi lærer om de forskjellige ostenes historier og hva som karakteriserer dem. Skorper er viktig, så vi er innom det også, det er tross alt det første som møter deg på en ost. Forskjellen på oster av rå og pasteurisert melk snakker vi også om, og du får smake på begge typer. Det er sjelden vi bare gomler ost, så tilbehør og drikkekombinasjoner er en viktig del av kurset i tillegg til anekdoter, fakta og «fun facts». Fin stemning og god dialog, spør gjerne og som oftest greier jeg å svare på det som er av spørsmål på direkten. Fint slik.

Påmelding HER

NB!

Kurset passer ikke for gravide, aldersgrense 18 år. Si ifra om du har allergier eller ønsker alkoholfri drikke.

Chèvre – vårens vakreste oster

Fredag 1. april 2022

Kl 18.00 i Brageveien 1 A, 0452 Oslo

Pris kr. 750,- pp

Her blir ingen aprilspøk, men et kobbel fantastiske norske og utenlandske geitoster av typen som på norsk offisielt heter modna kremost. Friske, flotte oster med fin smak og mye syre, som geitoster skal ha. Vi smaker også noen forskjellige modningsgrader slik at dere får se hvordan en slik liten ost kan utvikle seg. Det blir historie og historier. Hvorfor er chèvre så sjelden nord for Loire for eksempel? Her blir det oster i alle mulige fasonger, fra det kreative til det kjedelige, med og uten aske utenpå. Vi skal dessuten stifte bekjentskap med den fantastiske melkesoppen.

Påmelding HER

NB!

Kurset passer ikke for gravide, aldersgrense 18 år. Si ifra om du har allergier eller ønsker alkoholfri drikke.

EGO

Jeg heter Jan Peter Aursnes, er OsteEvangelist og driver dette nettstedet, OstePerler.no I tillegg til å holde kurs både for leg- og fagfolk er jeg Fagansvarlig for oster i Store Norske Leksikon samt at jeg skriver uregelmessig om ost for Norske Vinklubbers Forbund og bladet Appetitt. Har gjennomført Grunnkurs i norsk tradisjonsysting ved Sogn Jord- og Hagebruksskule, Aurland. Jeg er Academy of Cheese Member, og holder sertifiseringskurs første nivå her i Norge. Har de siste årene også deltatt som dommer under NM i ost og World Cheese Awards. Jeg har også skrevet boken «Mine osteperler – Historier, meninger og fantastiske oster av rå melk» (2019) i tillegg til boken Unlock Your Future – The Key to a Fulfilling Life (2009). Sistnevnte handler ikke om ost, bare det gode liv! Begge bøkene kan du kjøpe ved å klikke HER.

For påmelding til kurs, gjelder disse BETINGELSENE.

Share your cheese knowledge
Shopping Cart
Scroll to Top