Langres med Champagne

Langres med Champagne. Det høres ut som en nyttårsost dette her. Og det kan det jo selvsagt vel være, da flyter champagnen lett uansett. Men trenger ikke være det. Dette er også osten å servere ved en tête-a-tête middag der det kanskje også er et tilleggspoeng å imponere.

Bevisst eller latskap?

Grunnen til at osten har et lite søkk på toppen, er at den ikke snus under modning. Gnis eller vaskes regelmessig med klut som har litt annattofarge i seg. Derav orangefargen. Kumelksost som til alt overmål som regel er pasteurisert. Du kan imidlertid få eksemplar av rå melk.

Blue Champagne

Cluet med denne osten er altså å helle litt Champagne i denne gropen på toppen. Væsken siver ned i osten slik at den blir Champagne-infusert. Det kan du gjerne gjøre på forhånd, for så når du serverer osten, helle litt mer Champagne i dette krateret. Sjekketriks dette.

Vel, er evenementet litt mer på den litt mer maskuline siden bruker du selvsagt Marc de Champagne. Brennevin altså. Fremgangsmåten ellers lik, men litt mer røft og passer kanskje best i et Herrelag? Det var kanskje noe forutinntatt?

Langres har navn etter byen ved samme navn, øst i Champagne. På slettene der om du ikke er kjent.
Smaksmessig er den kremete og med et lett syrlig innslag.

Å drikke til

Det har jeg vel allerede vært innom. God Champagne, men også en hvit burgunder. Marc de Champagne for de litt mer røffe anledningene.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen