Dette trenger du..
24 cm kakeform
Bunn:
300 g usøtete havrekjeks
150 g usaltet smør
Fyll
600 gram Cream cheese
2 1/2 dl kesam
1 dl sukker
1 dl maisenna
2 ts vaniljesukker
3 egg
1 dl kremfløte
200 g Freia hvit sjokolade
1 1/2-2 dl friske blåbær
..og slik gjør du det
Varm ovnen til 175 grader.
Smelt smøret på svak varme.
Knus kjeksen i en hurtigmikser og bland med det smeltete smøret.
Hell blandingen over i en rund kakeform og press til en jevn bunn. Stek i ovnen i ca 10 minutter. Det er kanskje lurt å legge bakepapir i bunnen av formen slik at du lettere klarer å ta ut kaken når den er ferdig. Avkjøl kaken.
Pisk cream cheese’en og kesam til det får en kremaktig konsistens.
Bland sukker, maisenna og vaniljesukker og hell over i osteblandingen. Bland godt sammen.
Pisk inn eggene, ett om gangen. Ha deretter i fløte (upisket).
Brekk sjokoladen i mindre biter og smelt i vannbad. Rør så sjokoladen inn i fyllet.
Hell fyllet over kjeksbunnen og dryss blåbær på toppen.
Stek midt i omnen i rundt 40 minutter. For å unngå at ostekaken blir brent, dekk til med aluminiumsfolie når den blir gyllenbrun.
Etter 40 minutter; skru av varmen og la ostekaken stå i restvarmen i en halv times tid.
Skjær i fine stykker og server, gjerne med friske blåbær og litt pisket krem.
Å drikke til: En vin med litt sødme. Riesling kabinett, Jurançon eller Vouvray. Kanskje en Hvit Zinfandel? vet ikke om det er å få tak i her til lands. Det er for øvrig er Californsk rosévin; søtlig.
Fra: A Piece of Cake av Leila Lindholm.