Keen’s upasteuriserte Cheddar

Hadde jeg lest om og gledet meg til å smake. Fra Sommerset. Farmhouse cheddar, endatil West country Farmhouse Cheddar. Har aldri smakt den før, i hvert fall som jeg bevisst vet om. Har rett nok studert i opprinnelseslandet, men tenker ikke at den sto på menyen. Det er noe spesielt med disse ostene fra et lite område i Sommerset.

Keen's Cheddar

Da tenkte jeg at 1. juledag er en fin anledning til noe så høystemt.

Ikke noe til, bare osten. Så smaker den mugg. Ikke slik blåmugg-mugg, men vanlig mugg. Så skuffet, og forstår ikke hva dette kan være. Kan selvsagt ha vært uheldig, både jeg og produsenten. Den har rett nok ligget 14 dager i mitt kjøleskap, men det skulle den tåle. Vært forsvarlig innpakket, har den også.

Konsulterte Cheese av Patricia Michelson og der er det ingen hentydning til at det skulle kunne være del av smaksbildet. Ikke i en Gourmets Guide til Ost, heller.

Nedtur altså. Og glede over at jeg ikke hadde åpnet en flaske portvin. Ikke for det, den hadde holdt seg så noe tap hadde det vel ikke vært.

Så en tidlig morgenstund i dag etter å ha sjekket at Sunnmøre fremdeles består etter stormen, måtte jeg ta en ny sjekk. Kutter bort en halv centimeter av alt som kan minne om skorpe. Så var det vel der det lå. Får frem smak av nøtt og fløte, men der sitter i en litt emmen ettersmak, jeg må innrømme det, men på ingen måte dominerende.

Den er ellers ganske lys i fargen noe som skulle tilsi at den er ung. Alt er relativt, disse ostene er lagret minimum et år. Veldig fast, fin og god å tygge på. Det skal den ha.

Så denne osten må jeg unektelig komme tilbake til.

Fortsatt gledelig jul!

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen