Jeg vil ha Mercedes..

Ja, jeg vil ha Mercedes. Eller kanskje en Bentley. Fjonge biler det, selv om det er stor forskjell på dem. Tenk deg at det var importkvoter for biler. Slik som det var etter krigen. Kvoten er stor nok til å dekke det norske markedets behov for biler. Importørene for Mercedes og Bentley har kvoter, men de er små. Naturlig nok, markedet er ikke så stort. Det er flere som importerer Lada og de har store kvoter. Bil for folk flest.

Nå anser jeg meg imidlertid ikke som folk flest og vil ha Mercedes, men det får jeg ikke. Importøren har brukt opp kvoten sin. Den er nemlig bittelitegrann for liten.

Når jeg klager på det til myndighetene får jeg beskjed om at kvoten er stor nok til å dekke behovet for biler i Norge. Ja, i antall kan vi si at den er det.

Men det hjelper fremdeles ikke meg som vil ha Mercedes. Totalkvoten er stor nok til at alle bør kunne få dekket sine bilbehov. Nøkkelordet her er bør. Det funker ikke slik. Ladaimportørene har nemlig ingen interesse av å importere Mercedes, langt mindre Bentley. Det er ikke markedet deres og de har ingen kunnskap om dette. Det er ikke størrelsen på totalkvoten som er problemet, det er fordelingen av kvoten. Jeg vil ikke ha Lada jeg, og Ladaimportøren vil ikke importere Mercedes. Derfor klager jeg.

Imidlertid hjelper ikke min klage fordi kvoten er stor nok, og da så.

Bil er bil.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen