Ha! En ostebutikk!!
Hjertelig velkommen hit til OSTEPERLER. En nettside om oster av rå melk, smaker, dufter og historier. Her er det bare å navigere rundt så blir du litt osteklokere skal du se.
Les mer HER eller HER
OSTESMAKING
28. november 2024 kl 18.30 i Oslo Smaking av blåmuggoster med dertil egnede viner. Dette er ikk et kurs, men en smaking. Fakta og fun facts blir det uansett og gode oster – kjente og ukjente.
MELD DEG PÅ HER .
Ønsker du å leie meg for ostekurs eller smaking (privat eller firma) er det bare å ringe eller ta kontakt HER .
Pris etter avtale.
10. – 17. juni
Roma og områdene rundt. Vel gjennomført – en reise verd.
22. – 30. september
Georgia. Gleder meg veldig. Har bodd der for mange år siden. Gleder meg til landet, venner, vinen og maten. Innser i dag at jeg drakk oransjevin et par tiår før det ble trendy. Privat tur.
24. – 27. oktober
Jerez de la Frontera, Spania. Et dypdykk i sherryens og tapasens verden. En slags dannelsesreise det. Privat tur, så ikke mulig å melde seg på denne turen. Men flott blir det.
9. – 22. november
Mat, vin og litt ost i Sør-Afrika. Bli med på en fantastisk tur til området rundt Cape Town med flotte opplevelser for både kropp og sjel. Opplev Cape Town og naturen i Western Cape, nyt den gastronomiske smeltedigelen som Sør-Afrika er. Mange vingårdsbesøk med smakinger, vingårdslunsjer har en egen sjarm – det blir noen slike. Ost blir det også. Det fyller seg opp, men fremdeles noen plasser ledig. Klikk på fanen øverst på siden for å lese mer, eller meld deg på hos Berg-Hansen
Bærer du på et ønske om å bli litt osteklokere? Bli litt tryggere foran ostedisken? Kunne litt mer om mange av de ostene du sikkert spiser? En passende gave til en matinteressert? Da kan jeg anbefale «mine osteperler». Du kan handle den HER eller du kan gå i din lokale bokhandel – de har den nok ikke inne, men den kan bestilles. Kun kroner 240,- fritt tilsendt.
Her ligger det mange videoer om mange forskjellige oster, norske og utenlandske. Ta en titt!
YOUTUBE
Appleby’s Cheshire. Britisk ost altså. Direkte fra Paxton & Whitfield. Flott og gul i fargen med fin skorpe. Ikke så smuldrete i konsistensen som en del andre territorials. Smaken er lang, lett jordlig, litt skarp og med fin syrlighet. En god ost og antatt Storbritannias eldste og muligens omtalt i the Domesday Book. Vel, det er ubekreftet. Den lett bleke gulfargen skyldes tilsetning av moderate mengder annatto.
Å drikke til: Her kan du klaske til med en god single malt whisky, en uten for mye røyksmak. Og husk, noen dråper vann i whiskyen. Kun det.