Lofoten, hjemmet til en fantastisk ost i chèvre -stil

Lofoten
Sommersnø fra Lofoten gårdsysteri, Lofoten, Norge

Tusenvis av «pilgrimer» reiser til Lofoten hvert år, nei – ikke for å smake på osten Sommersnø – men for å bestige fjelltoppene, dra på ørn og hvalsafari, drive med rafting, fiske eller meditere i de fantastiske omgivelsene og selvfølgelig nyte den gastronomiske velstanden du er omgitt av uansett hvor du ferdes i området. Sommersnø er en del av sistnevnte. En ost av rå økologisk melk i chèvre -stil laget av et nederlandsk par på Lofoten gårdsysteri.

Sommersnø er en ung ost

Jeg vet ikke nøyaktig når de lanserte osten, men det er bare noen få år siden. Fram til da laget de, og gjør det fortsatt, faste oster, av innkjøpt kumelk fra gårder i nærheten. Disse er alle pasteuriserte, noen til og med med lokal tang, men Sommersnø er laget med melk fra egen buskap på 150 melkegeter og brukes rå. Skorpen er en blanding av hvit mugg ( P. candidum ) og Geotrichum candidum , sistnevnte så typisk for oster i chèvre-stil. Osten er lys hvit, jevn og kremet i munnen. En fin syre, smak av melk og så godt integrert salt at du nesten kan si at det ikke er noen, men det er det. Det er bare en godt utført jobb.

Lofoten
Sommersnø

Lofoten

Lofoten er værhard der den strekker seg ut i Norskehavet nord for polarsirkelen. Et eldorado for marint dyreliv, hjemsted for det berømte skrei-fisket om vinteren. Massevis av midnattssol om sommeren og nordlyslys om vinteren.

Bonden/ostemakerne

Tilfeldighet. Hvor ofte blir ikke retningen i livet bestemt av det? Slik havnet Marielle og Hugo og sønnene deres i Lofoten, via en avstikker til henholdsvis Afrikas Burkina Faso og Filippinene. For å jobbe på gård bare for en sommer. Det var tilbake i 2000, og den sommeren ser ut til å vare ennå..

Bøstad, det er der de holder til og besøkende er hjertelig velkommen.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen