Vinforeningens julemøte

Jeg synes kanskje at det er det triveligste møtet hele året. Et lite pusterom en kveld før jul. I går hadde vi til og med eksternt og hyggelig besøk. Foredrag om Piemonte. Piemonte er stas. Produsenten var Fontanafredda. Kanskje ikke det mest sexy vi finner i Piemonte, og de har vel vært i en slags kvalitetsdump noen år, men synes å være på vei tilbake. Imidlertid ble det presentert fair viner og stort sett veldig god value for money.

Nå var det ikke vinene jeg skulle skrive om, men ostene. Det ble min opgave å skaffe oster til arrangementet. Det gjorde jeg selvsagt med glede og tok en tur til Maschmanns på Skøyen. Jeg vet at ostesjefen der ute nettopp har vært i Italia så jeg tenkte han hadde noen godbiter. Det hadde han selvsagt og som passet til røde Piemonteviner.

Imidlertid måtte jeg hive innpå et par-tre franske også, tross alt.. Dertil tok jeg med hjemmefra et chunk med Blå Vägen og Gouda L’Amuse. Disse sistnevnte to var ellers de eneste ostene som var pasteuriserte. Et par sprø og gode baguetter fra Åpent bakeri, og det var det. Det kunne jo vært både litt marmelader og charcuterie der, men jeg synes av og til at ost og brød kan få være nakne sammen. Dertil et glass vin. Da blir det rett nok litt mer påkledt, men det er altså en treenighet det.

Skal ikke gå noe mer inn på de enkelte ostene, men det var fjelloster fra Piemonte, det var Taleggiotype, det var Pecorino, de franske var ikke smakløse de heller, så det var mye smak, og det satte Foreningens medlemmer høylydt pris på.

Jeg var ikke så bestemt på hva jeg skulle ha denne dagen, annet at det burde gå an å drikke Barolo og andre mindre Piemonteviner til. Da er det godt å handle med en som kan sin ost. Der synes jeg vi traff ganske bra, om jeg skal si det selv. I tillegg hadde vi et par flasker portvin. Gikk med de også.

Noen av oss avsluttet kvelden med litt Grappa og en god prat. Vi kom dog ikke sent hjem.

One thought on “Vinforeningens julemøte

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.