Vellagret Edamer

Nå tenker jeg at jeg har kommet til siste Edamer-kaptlet for i år. Så eksepsjonell er den ikke at den er verdt mer spalteplass enn den har fått, Edameren. Som tidligere nevnt fant jeg Vellagret Edamer i butikken i går. Og er du ute etter Edamer til jul, synes svart plast er bedre enn rød, og litt mer smak er bedre enn litt mindre, så er den verdt å lete etter.

Jeg har slitt med å finne den, og det kan jo være at Tine har vært så opptatt med den pågående smørkrisen at de ikke har fått den ut i butikkene. Jeg tenker at er den på Mega Hagan så er den en del andre plasser også.

Ost er mye smak, opplevelse og nytelse. Men det er tradisjon, vellyst for øyet, opplevd kvalitet. Går jeg inn på Tine sine hjemmesider finner jeg vellagret Edamer, emballert i flott svart voks. En vellagret juleost verdig. I butikken; pakket i simpel svart plast. Der har du samvirket i et nøtteskall; drit nå i opplevelsen. Det som smaker godt skal gjøre seg på frokostbordet i julen også. Synes jeg.

Denne osten er lagret minimum 15 måneder, og det merkes. Mye fyldigere, mer smak og noe saltere (oppleves den i hvert fall).

Jeg vil ikke si at dette er en typisk brødskiveost. Da heller alene eller på noen kjeks. Er ikke så stor tilhenger av kjeks, men her synes jeg det passer. Osten er såpass salt at salte kjeks trengs ikke. Sætre har mange fine varianter uten salt. Det fremhever osten.

Så mye mer er det ikke å si. En lett og fruktig rødvin passer godt her.

Velbekomme.

Del ostekunnskapen med andre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.