Vårens ostekurs

Da er vårens ostekurs lagt ut på siden under KURS og du kan lese mer hvis du klikker her.

Mye interessant og noe for en hver smak, synes jeg. 🙂

Grunnkurs

Det første av vårens ostekurs kommer allerede i februar. Grunnkurs i ost, handler om de forskjellige ostefamiliene. Fra ferskost til temmelig hard Parmigiano Reggiano. Immimellom der er det både mugg og bakterier som gir masse god smak og duft. Vi drar oss igjennom dem, sammen med dertil egnet drikke, litt brød og annet passende tilbehør. Fakta og anekdoter om en annen, det har skjedd mye i osteverden opp gjennom århundredene. Og vi kommer inn på litt av hvert.

Ostespesial – en aften med amerikanske oster

Du trodde kanskje ikke plastic fantastic kunne lage god ost? Så feil kan du ta. De har et fantastisk utvalg av gårdsysterier samt småskalaysterier som gjerne får melken fra nabogårdene. De lager veldig gode oster. Mange er pasteuriserte, men en god del upasteurisert også. Så dersom du har lyst å utvide ostehorisonten litt, så er dette stedet å være 10. mars.

Mt. Tam
Mt. Tam

Ost og Rødvin

Dette ikonet; ost og rødvin. Det blir ikke hvitløksoster, søte og krydrete kremoster, rullet i mandelflak som jeg husker fra min ungdom. Og Cream Crackers. For franskmenn er vin rødvin, så skal de ha ost og vin så er det rødvin som gjelder. Ikke desto mindre så er dette kombinasjonen alle forståsegpåere elsker å hate. Ikke all ost som egner seg sammen med rødvin og ikke all rødvin som egner seg sammen med ost. Vi skal se om vi ikke finner noen kombinasjoner som funker flott. Det gjør det nemlig. 17. mars, dette er uken før påske, så kanskje du får noen gode ost- og vintips for påsketuren – om du skal på tur da! Ellers så går det an å kose seg hjemme også.

Ost og øl

Jeg prøver meg igjen. Det er mange som hevder at at ost og øl er en bedre kombinasjon en ost og vin. Er du ølentusiast så er jo dét naturlig. Vi skal teste et utvalg oster og øl. Klosteroster, oster som er vasket i øl og noen helt vanlige, det er jo de vi som oftest spiser. Og håndverksøl.
Fram på vårparten dette, 14. april.
Vårens ostekurs

Påmelding

For påmelding og betingelser (Les dette før du melder deg på) gå til KURSSIDEN

Vær velkommen!


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.