Valentindagen – to oster og..

To i en – the Beauty and the Beast – Langres

Valentindagen trenger bare to oster. Og et glass champagne, eller en flaske; dere skal nå være to da :-). Det er mange som som synes at Valentindagen er noe tull, men så er det en del av oss som liker den også. De som synes at den er tullete, akkurat slik som Halloween, er de samme som synes vi burde gå julebukk. Noe vi ikke gjør. Kun Prøysen som gjorde det.

Begge to er en tapt kamp. Så hva kan vi gjøre for å hygge oss? Spise gode oster selvsagt, med hyggelig vin til. På en slik dag er det champagne. Det er en torsdag, vet det, men torsdager er fine dager. For noen er det til og med snart fredag. På tide å dra på hytta for å unngå den verste trafikken. Akkurat det der er veldig individuelt. Bare husk på å ta med ost, så kan dere feire Valentindagen når dere kommer fram. Champagnen ligger vel klar på kjøl tenker jeg. Men altså, hvilke oster?

Les mer om St. Valentin her

Langres fra Champagne

Eller Champagne-Ardenne for å være veldig presis. Gulorange i fargen med skrukkete skorpe. En fryd for øyet. Og så med dette karakteristiske krateret på toppen som kommer fordi de ikke snur osten. All ost blir snudd under modning, unntatt denne, da. Så er jo det et lite poeng, og derfor er dette blitt en slags festost. Du kan godt helle litt champagne ned i dette krateret og la de synke inn. Så da har du en champagne-dynket ost og champagne i glasset. Du sjarmerer hvem det skal være med dette. Når attpåtil osten er kremet og fin, så overgås den på en slik dag bare av Neufchâtel.

Neufchtâtel – perfekt for Valentindagen

En ost til? Hjerteformede Neufchâtel, kanskje?

Den er jo søt da, denne lille osten fra Normandie. Neufchâtel er både en gammel og god ost, men kanskje ikke så kjent som andre oster fra Normandie. Ideell for valentindagen, både fordi den er god og fordi den som oftest er hjerteformet. I hvert fall på denne tiden av året. Silkemyk med mild og fin melkesmak. Lar du den stå en liten stund på kjøkkenbenken så blir den fin og rennende. Sexy.

Del ostekunnskapen med andre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.