Under over alle undre!

Hørtes veldig dramatisk ut dette. Noen vil si at underets tid ennå ikke er forbi, og det kan jeg godt henge meg på, jeg.

Underet skjedde på Kiwi, jeg stoppet og handlet på den nye Kiwi-butikken i Sannergata her i Oslo, i det som vel er det gamle reklamelageret til Ringnes. Stor flott buitkk og nesten ikke folk på en fredags ettermiddag. Ble veldig lokalt dette. Beklager. Men da vet dere det.

Foranledningen var at min sønn har bestilt taco. Ingen stor fan av det, det er mye annet jeg gjerne tar en fredags kveld som kommer høyere opp på prioriteringslisten. Men han er grei, spiser masse spennende ost og er skikkeig ivrig på gode spanske skinker og italienske salamipølser. Gåselever også, når anledningen byr seg.

I dag var det imidlertid taco som gjaldt, så det må gjøres innkjøp. Må innrømme at huset ikke har et eget taco-spisskammer for påkommende tilfeller. Har inntrykk av at mer enn noen hjem har det.

Vi har ikke fryser vi, det er på en måte en velsignelse. Den er planlagt, så den kommer nok i hus. Men enn så lenge slipper vi å samle alt mulig rart der.

El Pastor, ja det var ikke en sjeldenhet jeg aldri hadde drømt om å finne i Norge eller noe slikt. Jeg har for så vidt aldri hørt om El Pastor for å være ærlig. Men det som var det spesielle er at det er en upasteurisert sauemelksost. På Kiwi. Det upasteuriserte sauemelksostdomenet(!) i norsk dagligvare har til nå vært forbeholdt Roquefort.

Det var så oppløftende at jeg måtte kjøpe et lite stykke. Det var ferdig vakuumert og alle var like store så noe vanskelige valg var det ikke. Ytre sett ligner det veldig på Manchego. Skorpen er helt lik, til og med det karateristiske mønsteret. Men inni var de forskjellige. Har ikke smakt skikkelig på den så det får jeg komme tilbake til. Men det var ikke verre pris (tror jeg) enn at du tåler å prøve.

Å drikke til? Jeg må smake den først. Tar jeg ikke helt feil er den fra Castilla Y Leon og da kan du jo drikke noe derifra. Blir ikke feil det. I verste fall uvant; lokalbefolkningen kan jo ha en sær sans for kombinasjoner.

Vel bekomme uansett

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.