Tragisk, men ikke helt sant

Så har det skjedd på ny. Tragisk som det er. En person begår massemord, gjerne på en skole, og gjerne barn. Det er selvsagt ikke helt riktig, men vi husker det så mye bedre enn de andre som har skjedd innimellom.

Nå er det lett å si hvorfor ikke innføre strengere våpenlover i USA, og det kunne de saktens trenge. Nå er det ikke alle deler av det amerikanske samfunn vi vanlige nordmenn forstår oss like godt på. Våpengreiene er et av diss områdene. Og den til dels store mostanden mot helsereformen er en annen. Freedom of… og to.. står sterk i det amerikanske samfunnet.

Det var ikke det som var temaet, men pussig nok, hver gang en slik foreteelse skjer så kommer det opp en sammenligning med ost. Upasteurisert ost som ikke har vært lagreti minimum 60 dager er forsbudt å selge i USA. Punktum. I løpet av de siste 15 år er det rapportert at to mennesker har dødd etter å ha spist upasteurisert ost, hvornå enn den kom fra. Og hvor mange har dødd i massakre, selvmord, vådeskudd og andre uhell med våpen, selvforsvar, reelt eller ikke? Så et tall som sa 450 000 som jeg synes det er uvirkelig høyt. Men det stemmer. Håndvåpen er lov å selge i alle stater og automatevåpen i en god del. Du har ikke lov å kjøpe øl før du er 21 år. En pistol eller rifle derimot.. Tilbake til freedom to… Retten til å spise sin upasteuriserte ost er nok ikke like godt fundert i ryggmargen som retten til å bære våpen.

Grunnlaget for forbudet mot upasteurisert ost må vi tilbake til 40-tallet for å finne. Listeriautbrudd i Canada. Så gikk det rett nok noen år før det ble innført i USA og først for nasjonal ost før de hev seg på importert ost. Så har de i ettertid funnet at kanskje ikke disse 60 dagenes lagring er nok til a ta livet av alle patogene bakterier. Det har nok helle resultert i en avtale med Frankrike, og muligens andre land også, om at mykost skal være pasteurisert, heller enn å endre på 60-dagersgrensen. Det er nå engang myke oster som er mest utsatt. De skal nå ha for den fornuften.

Nå skal det også sies at det er langt flere som blir syke etter å ha spist kjøttdeig enn etter å ha spist uasteurisert ost, men i FDA (Food and Drug Administration of the USA) er altså ost gjenstand for økende bekymring. Forstå det den som kan.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.