Tok meg en tur på Oslo Design Fair i dag

Denne uken har Oslo Design Fair vært arrangert på Norges Varemesse på Lillestrøm. I og med at jeg ser etter måter å «monetize» bloggen på, så var det naturlig å ta en tur dit for å se om det var noe kult å tilby dere enten her eller på kursene mine. Jeg har jo selve kursene, både de åpne og etter hvert flere bedriftsinterne, men jeg må jo holde noen kurs skal det bli noe av det. Og det kan jeg si, det var mye kult der, om ikke akkurat passende til det jeg driver med. Trenden er rustikk, men det har den kanskje vært en stund? Blir kanskje bare litt overveldende når jeg får det slik alt på en gang.

Ostekniver

Nå er jeg mest opptatt av hardware, det vil si ostekniver og slike ting, men det var det lite av. Får prøve meg på Smak om et par ukers tid. Imidlertid fant jeg noen flotte tallerkner som vil passe veldig fint å servere ost på, i hvert fall de kursene jeg holder i egne lokaler. Så var det jo en og annen slenger, men jeg får se gjennom katalogene om det er noe mer der.

Spiselige saker

Hvis du ser bort fra puter og annet stæsj, så var det mer til å spise enn til å spise med, for å si det slik. Det er jo en del ting som er mer eller mindre naturlig sammen med ost. Syltetøy og marmelader i forskjellige smaksretninger, noen mer spennende enn andre. Og andre bar preg av at marmeladen er viktigere enn osten. Marmeladen, eller syltetøyet, skal komplettere osten, ikke omvendt. Og så er det jo unektelig et annet aspekt opp i dette, for mange av oss i hvert fall, og det er vinen. Da er det slett ikke alt som passer. Det er ikke alle diskusjoner jeg går inn i, de får selge sitt til dem som vil kjøpe, jeg handler det jeg vil handle. Men noen nye og spennende kombinasjoner var det.

Oslo design fair
Det smakte i hvert fall godt.

Purist

Jeg er nå en purist jeg da. Det er osten som er kongen, og jeg vil ikke ha noe som konkurrerer med den. Målet med brød og kjeks, syltetøy og slikt, samt vin, må være å løfte hele smaksopplevelsen til et nytt nivå, men på en slik måte at du likevel sitter igjen med et inntrykk av at det er ost du spiser. Slik er det ikke alle som tenker, og det er helt greit. Their loss.

Derfor vil jeg ikke ha salte kjeks, jeg vil ikke ha kjeks med alle slags urtesmaker; de smaker godt i seg selv, for all del, men det forstyrrer ostens smaksbilde. Det betyr ikke at vi ikke fant noe, for det gjorde vi. Så får jeg fundere litt på hva.

Oslo design fair
Ikke OstEvangelist for ingenting. Et lite spontanforedrag om norske gardsoster.

Ost?

Nei ost har jeg ingen planer om å begynne å selge, det blir for mye styr. Da får jeg heller åpne ostebutikk, men det er det jo greit med i Oslo som det er.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.