Synnøve Finden, slutt å syte.

Den originale. Synnøve var ute i avisen i dag og gråt for sin syke mor. I praksis pengene sine. Det er for så vidt fair å ta i bruk alle midler. Men ofte hjelper det lite med trusler. Produktet må være litt mer spennende og særegent enn det Synnøve Gulost er for at det norske folk skal manne seg opp og berge den.

Så enten får prisen komme ned på et nivå mot kjedenes egne merker, eller så får de lage et produkt som interesserer det norske folk nok til at de kjøper det. Begge de herrer bak Synnøve Finden er garvede merkevarefolk, så de burde vite bedre.

Gjorde imidlertid min borgerplikt og kjøpte et stykke Synnøve Gulost i dag. Ikke så mye for å støtte opp om dem, men mer for å smake på osten igjen. Må innrømme det er veldig lenge siden sist. Slik er det vel med mange. Det er ikke noe som trigger til å kjøpe den.

Her i familien er det nok spesielt fordi det er så mye god ost å spise at vi er blitt litt forvant. Det er nå så. Vi er tydeligvis ikke de eneste som velger annen ost. Kan godt henge igjen litt image fra tidligere da Synnøve var en stor syter. Mange ble nok litt lei det. Sikkert mange gode grunner til å klage over Tine, det har jeg ingen problemer med å forstå. Det er noe med måten, og over tid blir vi lei.

Skulle gjerne hatt Synnøve der med ost med egenart. Meieri i Alvdal. Og Namsos. Hvorfor ikke gjøre noe ut av dét? Hvorfor lage noe som etter de flestes oppfatning er klin likt det andre som finnes og som i utgangspunktet er ganske kjedelig.

Det lages mye god ost i Norge utenfor Tinesystemet, det er vel der den gode osten lages i Norge, det burde gå an for Synnøve også?

Jeg vet ingen ting om strategi og mål for Synnøve Finden men det virker de skal utfordre Tine for å utfordre dem; med like produkter. Da er Tine sterkest, inkludert de markedsregulerings»fordeler» de har og som de bruker ganske rått og uhemmet. Opinionen har ikke så mye imot Tine. Det er de som i embeds medfør blir hundset med og vi som er genuint opptatt av ost som gjerne ønsker Tine til et varmere sted. Alle de andre er vokst opp med Tine, og Gilde, og er såre fornøyd med det. Det er også Synnøve Findens hovedutfordring, tror jeg.

Du er kanskje uenig, da synes jeg du skal målbære det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.