Svensk Herrgårdsost

Jaha, dette blir spennende. Svensk Herrgårdsost fra Kiwi. Veldig fin innpakning. Produsert av Arla under merket Castello, så veldig herregård er det vel ikke. Men modnet i 12 måneder er den i hvert fall. Paseturisert, naturlig nok. Og veldig breskrivende på pakningen hvilken fantastisk ost dette er.

Til den type ost å være så er det veldig fin smak. Nøttete. Halvfast og kompakt. Litt Appenzeller-aktig. Verdt å skrive om?

Tja. Sammenlignet med mye gulost som selges i norske butikker så har denne vesentlig mer smak. Det skal sies. Litt annen konsistens også enn de tradisjonelle norske vellagrete variantene. Så hvorfor skrive om dette? Ikke upasteurisert, ikke noe spesielt i det hele tatt. Vel noe særpreg har den. Og for mange ut i dette langstrakte landet er dette en mulighet til å få noe annet enn de trauste norske, vellagrete eller ikke.

Det synes jeg du skal benytte deg av dersom du ikke har en ostespesial i nærheten eller en gårdsprodusent. Har du det så er det min anbefaling at du skal bruke det tilbudet og prise deg lykkelig, det er mange som ike er så heldige.

Kanskje jeg har vært litt streng nå?

Å drikke til? En tørr og fyldig hvitvin.

Vel bekomme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.