Stikkelsbærsyltetøy

Dagen for syltetøyoppsktifter i dag tydeligvis. Inspirasjonen kom på en Twittermelding fra Tingvollost som var nødne etter tilbehør til ost. Det er også en grå søndag i Oslo, så hva er bedre enn å live opp dagen med litt syltetøy. Sånn for ettertid så finnes oppskriftene under Oppskrifter her på bloggen. Stikkelsbær virker for øvrig å være et mer eller mindre glemt bær. Det kan imidlertid være flott til ost. Her følger en lettvint oppskrift som er fra Opplysningskontoret for frukt og grønt. Der kan du også finne mange flere oppskrifter.

Dette trenger du:

1 kg stikkelsbær
400 g sukker

..og slik gjør du det:

Rens bærene godt slik at dårlige bær blir sortert ut. Kok bærene i vann i små porsjoner slik at de blir raskt gjennomkokt. Skulle ta en åtte til ti minutter. Bruk tykkbunnet kjele med lokk. Rør av og til. Stikkelsbær kan med fordel knuses litt før koking.

Når bærene er ferdig kokt, has sukkeret i. Rør godt og gi syltetøyet et nytt oppkok. Alt sukker må være oppløst.

Og resten er standard prosedyre uansett hva slags syltetøy du lager, men ikke mindre viktig for det:
Fyll syltetøyet straks over på rene og gjerne varme glass. Fyll helt opp, slik at det blir minst mulig luft under lokket. Tørk bort eventuelt søl.

Sett lokk på glassene med en gang og sett til kjøling.

Vel bekomme.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen