Snøfrisk – var den bedre før?

Jeg synes Snøfrisk har vært en god ost. Nå har den ikke endret seg så vidt jeg vet, men det er lenge siden jeg har spist den, må jeg innrømme. I mellomtiden har jeg spist mye fersk geitost fra Frankrike, og sist Knudenost fra Aurenes ysteri i Time på Jæren. Fantastiske oster alle sammen, ikke minst sistnevnte.

På ren impuls handlet jeg med en boks Snøfrisk naturell i forgårs, den er flott å spise på for eksempel disse nye tynne knekkebrødene. Har aldri smakt Snøfrisk med smakstilsetting, det er jeg ikke så glad i generelt, vil gjerne ha de rene smakene. Skal jeg variere det, vil jeg helst gjøre det selv.

Det minnet jeg hadde om Snøfrisk var mye fyldigere enn den opplevelsen jeg fikk i går, da jeg spiste litt av den på nettopp et slikt tynt knekkebrød. Ganske blek i smaken og litt vassen. Ja, litt utvannet smak var det som slo meg der jeg sto og spiste litt til kvelds.

Som sagt, nå er det lenge siden jeg har spist den så jeg vet ikke om noe er endret, eller den alltid har vært slik, og det bare er meg som er blitt litt godt vant med andre ferske/myke geitoster. Jeg kan godt leve med det.

Denne bloggen er her mer for de mer sære (i positiv forstand), og helst upasteuriserte ostene, som Knudenost er en av, enn industriens mainstreamoster som Snøfrisk er en del av. Nå er det likevel det som det blir spist mest av, men et av mine mål er vel å bringe litt fest inn i ostehverdagen.

At vi alle unner oss litt mer osteglede. Jeg skal i hvert fall ikke ha det på meg der jeg står eller ligger på den ytterste dagen; at jeg ikke spiste god ost.

Å drikke til? En god kopp te.

Men hva synes du om Snøfrisk?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.