Smart Club – Oslos beste Ostedisk?

De reklamerer med det. Har selvsagt vært veldig mange ganger på Smart Club både før og etter at Coop overtok. Da snakker jeg om Alnabru her i Oslo. Ja så har de over middels med ost. Masse Gouda og andre hollandske oster i forskjellige former. De har franske oster, de mest kjente italienske og Manchego fra Spania selvsagt.

Men bortsett fra Roquefort og Brie de Meaux så har de ingen upasteuriserte oster som jeg har funnet i hvert fall. Det er ganske fantastisk for en butikk som påberoper seg å ha Oslos beste ostedisk. Det er selvsagt bare tull, de kan ikke ha vært utenfor døren og sett.

Når dette er sagt så har de mye god mat på Smart Club, men de var mer spennende før, nå har jeg inntrykk av at det meste er Coop sitt sortiment uansett, med litt tillegg.

Hvor er de norske spesialostene? De har sikkers Eiker og Den blinde Ku, men de er blitt ganske store og komersialiserte. Av de to tenker jeg at det bare er Den blinde ku sin Mozzarella som er interessant. Men den er til gjengjeld fersk og god. Hvis noen skulle hjelpe bygdenorge å få produktene sine ut, så burde det være Coop.

Så Smart Club, dersom dere skal ha Oslos beste ostedisk må dere hive dere rundt og gjøre en alvorlig jobb, det er et godt stykke igjen å gå. Det er rett og slett litt kjedelig. Og «15» facinger av St. Agur holder ikke. Det samme gjelder Gouda, dessverre ikke spesielt sexy. Husker jeg ikke feil hadde de Fourme d’Ambert, det er interessant, bortsett fra at det var en pasteurisert variant. Da mister jeg litt interessen, men det er nå meg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.