Skyr igjen

Raidet disken for alt jeg kunne finne av Skyr på en nok, får jeg si, derværende Meny. Tenkte jeg skulle bruke helgen til å smake på det, så populært som det er blitt. Jeg vet ikke hvor mange varianter det er, men en fem-seks i hvert fall med diverse fruktsmaker, samt en naturell.

Skyr fra Q-meieriene

Forstår ikke helt populariteten, for de ostene jeg har smakt fremstår som litt tørre. Det er de med fruktsmak. Flott og fast konsistens, men bare naturell er litt slik som jeg husker min barndoms skyr (tror ellers vi kalte det skjør, med eller uten «k») på gården til mine besteforeldre. For så vidt naturlig det, lenge før tilsetting av frukt eller fruktsmak var oppfunnet. Den var frisk og fin i smaken, gjerne servert med litt sukker på toppen. Og Skyr naturell var litt slik. Nå er det vel ikke politisk korrekt å anbefale sukkerstrø på toppen, men det får så være. Det gir en fin balanserende sødme til det syrlige og friske, og så litt knusp mellom tennene. Bare det er verdt det.

Min datter på åtte og et halvt synes selvsagt den med fruktsmak er best. Men hun smakte naturell først så det var den som ga henne incentivet om å prøve en med fruktsmak. Slik er vel verden blitt.

Ellers minner det mye om gresk yoghurt, bortsett fra at den greske yoghurten har mer fett. I den anledning prøvde jeg med litt honning som i Hellas. Men det er bedre på gresk yoghurt.

Kanskje Skyr er blitt tatt av lavkarbo-bølgen? Det er ikke mer karbohydrater i den enn at det er til å leve med selv for lavkarbo-freaker. Eller tar jeg feil?

Regner med du har smakt Skyr så da har du vel din egen mening. Eller?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.