Skal du ut for å kjøpe ost i dag?

Det er lørdag og du skal kanskje ut for å kjøpe litt ost som du kan kose deg med. Smart det, spør du meg. Ost er fantastisk godt og hyggelig.

Jeg foreslår at du tenker litt gjennom hva du liker, hva du skal drikke til hvis du skal drikke noe til i det hele tatt. Dersom du bor slik til at du kan gå til en spesialforretning, så gjør endelig det. Det er så mye større utvalg. Har du ikke den muligheten så ta steget opp til et supermarked som Meny eller Mega for disse har, om enn ikke noe spesielt godt utvalg av god ost, i hvert fall bedre enn lavpriskjedene.

Dette blir jo selvsagt veldig subjektivt i forhold til hva slags forhold du har til ost, hvor spennende du synes det skal være, hvor mye lukt og smak du tolererer osv. Men ost er i utgangspunktet et melkeprodukt som i de fleste tilfeller er fremstilt ved hjelp av bakteriekulturer i en eller annen form, og det gir gjerne både lukt og smak.

I et vanlig norsk supermarked er det dårlig med upasteurisert ost. Som regel er det kun Roquefort som tilbys. I enkelte deler av Norge tilbys lokal ost fra gårdsmeierier, og gjelder det hos deg så kjøp det. Som oftest fantastisk ost.

Det som er viktig hvis du skal kose deg med ost på lørdagskvelden er at det er noe annet enn den gulosten du har på brødskiva hver dag. Det er tross alt helg, det er kos og du skal fylle tanken etter en arbeidsuke og gå på en ny en. Da må du pleie deg selv med noe annet enn det dagligdagse. Det er faktisk ganske viktig.

Nok om det, hva tenker du å drikke til? Greit å ha bestemt seg for det før du haster ut og handler. Fort gjort å bomme her, men ganske enkelt å unngå med litt forberedelse. Dersom du vil vite litt mer om spesifikke franske oster og hva som passer å drikke til kan du gå til Tastefulmoments. Denne siden er på engelsk, men det burde gå bra for de fleste. Den er inndelt etter ku og geit og sau, myke og faste og mellomfaste og så videre. Bare å klikke på rullgardinmenyen, lese og lære.

God fornøyelse!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.